Преминете към основното съдържание

От новия брой на ELLE: „Ако трябва да дам само един съвет на децата си...“

За предколедните равносметки, обещанията за по-добър живот и празниците, пълни с изненади, емоции и време за всичко, което обичаме!
Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE
Лейди Гага на корицата на новия брой на сп. ELLE

Ако трябва да дам само един съвет на децата си, един-единствен, той е: „Научете се да живеете с малко и винаги ще бъдете щастливи и благодарни!“.

По времето, когато аз бях дете, майка и татко се стараеха да не ни лишават от нищо. Доколкото това бе възможно в онези години преди 10 ноември, когато всички еднакво нямахме.

Започнах да работя в един вестник, докато бях ученичка в английската гимназия. Неописуемо щастие бе да изкарам първите си хонорари. Така започна времето на големите надежди, но и на големите амбиции. Не само за мен, за всички в България след 10 ноември... Искахме да имаме. От всичко по много.

Днес наистина имам много неща, но нямам време. Понякога се моля денонощието да има повече от 24 часа. Понякога се моля просто да спя, да ям и да гледам в една точка. Без да правя нищо.

В една реклама казват, че колкото по-малко време имаш, толкова по-пълноценно живееш, защото времето ти е пълно с хората, които обичаш. Сигурно е така. Аз обаче с годините научих, че, за да сме с хората, които обичаме, трябва да се научим да живеем с малко. Защото колкото повече искаме, толкова повече работим, а колкото повече работим, толкова повече искаме... И никога не ни е достатъчно, за да бъдем щастливи и благодарни! Препускаме нагоре по стълбата на амбициите си, подчиняваме цялото си време на успеха, без да осъзнаваме, че най-големият успех е да притежаваме времето си.

Предколедно често се замисляме за живота, който имаме, и този, който искаме. Предколедно си правим равносметка. Предколедно си даваме обещания и търсим промяната към по-добро. Предколедно се оглеждаме в личностите на деня и си изграждаме модели на подражание. Предколедно прекарваме повече време с близките, приятелите, децата...

На следващите страници се опитахме да съберем целия коледен пъзел, за да бъдат празниците ни светли и пълни. С подаръци, емоции, а за тези като мен – и с време!

Търсете новия брой на списание ELLE от 23 ноември!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser