Преминете към основното съдържание

От новия брой на ELLE: Ицо Хазарта в едно интервю, което трябва да се чете и между редовете

Сякаш е по-добре да тежат думите, а не камъните, нали?
© bTV

Нека онзи, който е безгрешен, пръв да хвърли камъка. Ние, хората, обикновено сме готови да хвърлим не само един камък, а цял чувал, пълен с камъни, по... някого. Ей така. Не защото сме безгрешни. Просто защото ни идва отвътре. И защото е лесно. С Ицо Хазарта не говорихме за това, което всички може би очакват, но пък всяка дума от нашия разговор си тежи на мястото. И сякаш е по-добре да тежат думите, а не камъните, нали?

Отношението към теб и към творчеството ти обикновено попада в двата противоположни полюса. Какво би казал на едните и на другите? Какъв е твоят отговор на хейта?

Забелязал съм, че няма особен смисъл да казвам каквото и да било нито на едните, нито на другите. Когато някой не те харесва, винаги намира начин да затвърди мнението си. Изопачава думите ти, намира ти кусур във всичко или пък просто си измисля причина да те мрази и вярва в нея. На тези, които ме харесват, мога единствено да им благодаря и да се старая да не ги разочаровам. Очевидно невинаги успявам.

Правил ли си компромиси в работата си? Кога един компромис си струва?

Да, правил съм огромни компромиси и си плащам за тази ми глупост. Една от големите ми грешки е, че съм помагал на класически паразити, мислейки, че правя нещо добро. От друга страна, светът е пълен с подобни случаи, така че не си го слагам твърде много на сърцето.

Роден си в София. Какво би променил в нея сега?

Много бих се радвал, ако спрем да бъдем роби на своите и на чуждите автомобили, но имам усещането, че повечето от нас по-скоро биха се лишили от единия си бъбрек, отколкото от удоволствието да висят на някое кръстовище и да оглеждат останалите.

Цялото интервю с Ицо Хазарта четете в новия брой на сп. ELLE!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser