Преминете към основното съдържание

От новия брой на ELLE: Мария Илиева и мъжът, който преобърна живота й

Най-усмихнатата и позитивна звезда в България в откровено интервю пред ELLE за сина си, разделите и любовта, музиката, пластичните операции, суетата и мечтата за Грами
Мария Илиева
Мария Илиева © Костадин Кръстев-Коко

Харесвам я, признавам си. Не само защото и тя се казва Мария като мен и сме горе-долу на една възраст – Марии колкото искаш. Нито е само заради таланта й – безкрайно надарени изпълнители също има немалко. Но няма нито една Мария, която да пее толкова добре и през годините да не се умори да се усмихва. Понякога имам чувството, че дори да й се наложи да се скара на някого, тя ще го направи с неподправената си усмивка. Толкова е лъчезарна, че чак нереална!

Ще си призная и още нещо: след това интервю харесвам Мария Илиева още повече. Случи се по телефона, докато тя беше в САЩ. Но пак се смяхме. А Мария не отказа нито един неудобен въпрос! Не се замисли нито за миг, беше толкова искрена и спонтанна, сякаш пием кафето си една срещу друга и между нас няма диктофон...

Мария, мислиш ли, че днес на родителите им е по-лесно да бъдат приятели с децата си и да бъдат откровени с тях?

Днес има толкова много и лесно достъпна информация, която разбива всички граници и бариери, че родителите са тези, които приятелски, но с ясен йерархичен модел, трябва да насочват и насърчават активно децата си да вървят в добри посоки. Заради динамиката на ежедневието ни забелязвам, че масово родителите не отделят достатъчно време да говорят с децата си. А това е ключът към доверието и свободното общуване в един по-късен етап.

Оставаш ли приятелка с бившите ти мъже или по-често това не се получава?

С някои сме в прекрасни отношения, с други поради различни обстоятелства не комуникираме твърде често. Нямам правило за това.

Преди много време се изписаха куп неща за теб, които ти днес оборваш. Като например, че си ползвала връзката ти с американския каскадьор Дейвид Лийч, за да емигрираш в САЩ и да живееш с неговите пари. Но ти още си в България... Защо?

Сигурно защото не съм ползвала връзката ми и не съм емигрирала, за да живея с неговите пари… (смее се). Никога не съм имала фикс идея да емигрирам, не го намирам за предизвикателство. Обичам България, България ме е направила това, което съм. Често съм в Америка, имам приятели и проекти тук. Всъщност обожавам да пътувам. Почти няма държава в Европа, в която не съм била. Мисля, че границите вече са само в ума ни. Аз съм гражданин на света.

Ако един ден имаш достатъчно пари, ще спреш ли да пееш?

Категорично не. Пеенето за мен не е просто начин да изкарвам парите си, то е целият ми живот. Не бих се чувствала пълноценна без музика.

Цялото интервю с Мария Илиева четете в новия брой на сп. ELLE!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser