Преминете към основното съдържание

От новия брой на ELLE: за добрите примери и лошите момичета

И още от Анджелина Джоли, Марго Роби и преносителите на човекотерапията – новият сезон започва със силно начало!

Анджелина Джоли на корицата на новия брой на ELLE България
Анджелина Джоли на корицата на новия брой на ELLE България

Наскоро отбелязахме Международния ден на грамотността. У нас по традиция празнуваме 24 май, Деня на славянската азбука и писменост, по света го правят на 8 септември. Не за това ви го казвам. Замислих се за грамотността по друг повод.

Напоследък е актуално да си блогър, инфлуенсър. Т.е. да демонстрираш познания в определена област, а мнението ти да влияе на хората, които те следват. И на Международния ден на грамотността се сетих за модните инфлуенсъри. Идва нов сезон и освен от Седмиците на модата и медиите, се вдъхновяваме и от стила на инфлуенсърите. Повечето изглеждат добре, правят добри постове и имат добра обща култура. Повечето са със сериозни професии и солидно образование. Аз самата следвам някои от тях. На страниците на ELLE неведнъж са били български и световни модни инфлуенсъри. И в този брой има – Деница Иванова, чиято професия е свързана с финансите и правото, но е известна повече с хобито си: тя е най-запаленият колекционер на парфюми и блогър.

Обаче има и други инфлуенсъри. Такива, които не знаят, че чехли не е множествено число от „чехла“, а от чехъл, такива, които се бият в гърдите, че са най-големите експерти по френска мода, но четат името на великия Юбер дьо Живанши като Хуберт, такива, които за секунда могат да развалят вкуса от добрите примери. Да си неграмотен, не е престъпление, но да даваш пример с неграмотността си, е!

В японското издание на ELLE имаше една реклама с послание: „Всеки може да инфлуенсър, ти бъди последовател!“. Така е, най-важният избор, който правим, е за добрите примери, които да следваме.

В новия брой на сп. ELLE Анджелина Джоли ще ви го докаже. С нейните думи за „лошите момичета“. Написани с любов, нищо че звучи като оксиморон! „Ако бях живяла в по-стари времена, щях да бъда изгорена на кладата много пъти досега за това, че просто съм себе си“, казва една от най-красивите и силни жени в Холивуд. Прочетете текста й – не само е грамотен, но е много, много различен!

„Просто искам да бъда това, което съм, и да правя това, което искам, без да чакам нечие разрешение“, допълва я Марго Роби. И нейното интервю прочетете!

Също и материала за човекотерапията и нейните преносители – хората, които лекуват емоциите ни и ни зареждат с положителна енергия.

Замислете се дали не сте част от онези будители на Sexless-революцията, които на романтична среща вместо да си пускат ръце под масата, снимат чиниите си за Instagram. Задоволете суетата си, сверете часовника си с новите тенденции и най-важното – осъзнайте кои сте и кои искате да бъдете, дали наистина следвате добрите примери или се обграждате с токсични личности, които окупират всичко ваше – времето ви, вниманието ви, самочувствието ви, успехите ви...

И не забравяйте, че добрите хора винаги са на мода!

Търсете новия брой на сп. ELLE от 20 септември!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser