Преминете към основното съдържание

От новия брой на ELLE: Променяме ли се, значи живеем

На страниците му ви очакват спортистката Карин Околие, модела албинос Нонтобеко и инфлуенсърите с посивели коси, но млади и свободолюбиви души

Понякога имам чувството, че по отношение на червеното червило съм като от онзи филм по романа на Ф. Скот Фицджералд, в който Бенджамин Бътън се ражда старец, за да завърши живота си като бебе. Последното нещо, което привличаше вниманието ми като дете, бяха гримовете на майка ми (за разлика от повечето деца, които обожават да рисуват върху себе си с каквото намерят). Като тийнейджърка четях много философия и психология и вярвах, че другите трябва да харесат първо моята душевност, а след това визията ми. Пък и устните ми си бяха съвършени (нескромна съм, да!). Обличах се в черно и целият грим арсенал, който притежавах, се състоеше от... една пудра!

Когато родих сина ми, малко преди да навърша 30, покрай децата се научих да обличам живота в малко повече цвят. А когато се появи дъщеря ми, в навечерието на моите 40, разбрах, че и гримът има значение. Най-после се намерихме с червеното червило, въпреки вътрешната ми борба. Днес не броя годините, не броя и нюансите червено, които имам в домашната си гримьорна. Но колкото повече наближавам 50-те, се чудя дали един ден няма да съм от онези непораснали момичета, които дори и вкъщи са с ярки устни и розови коси? И колкото повече наближавам 50-те, това не ме плаши, напротив – радва ме. Защото кодовата дума в моя живот стана Промяна. Промяната, която прави хората свободни. Различни. Живи. Променяме ли се, значи живеем. Без значение на каква възраст!

Това е моята история за една позакъсняла любов с червеното червило. Но както твърди Ина Иванова на страниците на новия брой на ELLE, любовта не идва преди 13-ия поглед. Разлиствайки, ще откриете и останалите истории с червено червило от редакторите на списание номер едно в света на модата. Защото вярваме, че специалните неща имат свои истории, които трябва да бъдат разказани.

Вярваме също, че животът е цветен и в това е най-големият му чар. Показваме ви го точно такъв с помощта на спортистката Карин Околие, модела албинос Нонтобеко и инфлуенсърите с посивели коси, но млади и свободолюбиви души.

Ако се научим, че животът не спира на 50, 60 или 70, по-лесно ще го живеем щастливо. Трябва само да направим първата стъпка – да харесаме себе си!

Кога, ако не сега? С какво, ако не с новия брой на списание ELLE, който излиза на 21 януари!

Още по етикети

ELLE , нов брой , списание
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser