Преминете към основното съдържание

От новия брой на ELLE: Радина Боршош и нейната картичка с послание

Защото едно момиче вярва, че това е нещо лично и остава. Вярваме го и ние

© Владимир Томашевич

Хората от нейното поколение не изпращат картички. Те боравят с лайкове, сърца, бързи съобщения. Или поне така си мислех аз допреди срещата си с Радина и всичко, което тя сподели с мен без грам фалш и поза. Тя е само на 22, но вече има зад гърба си цял списък с успешни проекти и роли. Дебютът й в киното е на 16-годишна възраст в късометражния „Солвейг“ с режисьор Яна Титова, който печели наградата за най-добър филм на фестивала Bridge Film в Косово. Пълнометражният „Маймуна“, в който Радина играе заедно с Юлиан Вергов, печели наградата на публиката на София Филм Фест. През 2017 г. Радина участва в първия си сериал – „Ние, нашите и вашите“, помните красивата Деспина, нали? През 2018 г. „Привличане“ с нейно участие превзема българския бокс офис. Радина обаче е най себе си в театъра. Защото както казва самата тя, трябва да е там и да диша този въздух: „Лисичета“, „Три високи жени“, „Когато гръм удари, как ехото заглъхва“. Моноспектакълът „Алпийско сияние“, признавам си, беше изненада за мен, продукцията на BBC „Eight days that made Rome“ – също. В клипа към песента на Любо Киров „Липсваш ми“ Радина и Явор Бахаров пък сътворяват истински малък филм. Тази година предстои премиерата на филма „Рая на Данте“, в главните роли са Радина Боршош и Владо Пенев. През пролетта ще я видим и в новия български сериал по Нова „Ягодова луна“, в който тя играе редом до още български звезди. За красотата, за Мастера, за любовта, за порастването, за нестихващите пламъци – Радина Боршош пред ELLE България.

За първи път те гледах в сериала „Ние, нашите и вашите“ по Нова. Красотата ти правеше впечатление още тогава. Отваря ли врати пред една млада актриса нейната красота?

Красотата не те прави актьор. Има толкова блестящи и перфектни момичета, но те не се занимават с театър или кино. Да, нашата професия е свързана с визията, но това не е всичко. А и има красиви герои със зли души и за зрителя те са най-омразните. Понякога на сцената красивото е грозно и грозното е красиво. Да влезеш в кожата на друг човек, да изживееш неговите чувства, да изградиш образ съвсем различен от това, което си самият ти, и публиката да ти вярва, това ми е важно и то ме вълнува.

Какъв е стилът ти и как си го изградила?

Модата е нещо, към което се отнасям с огромен респект и малко страхопочитание, защото е по-далеч от мен. Опитвам се да следя тенденции, но стилът ми е подчинен на моята професия, удобство в ежедневието, но и възможност да бъда различна всеки път, с хиляди превъплъщения и лица.

Любимата ти дреха?

Кожен панталон, риза и кецове.

Модна икона – за кое име се сещаш веднага?

Одри Хепбърн!

Цялото интервю с Радина четете в новия брой на ELLE!


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser