Преминете към основното съдържание

От новия брой на сп. ELLE: Другата страна на монетата

Животът продължава! Доказваме го с новата мода, както и с Цвети Пиронкова, Биляна Петринска, Ивана Скендерова, Маги Джанаварова, Ива Екимова, Ваня Пенева и други любими наши лица

Всеки път, когато чуя израза „другата страна на монетата“, се сещам за една история с малката ми дъщеря от времето преди ковид. Беше на около 6, когато за пръв път й дадохме банкнота от 5 лева, за да видим какво би направила с парите. Не ги прибра в касичката, където обичайно скатаваше жълтите стотинки. Носеше петолевката гордо със себе си в детската градина няколко дни. Не че имаше какво да си купи там. Не похарчи парите дори за изкушенията, които дебнат край детските площадки. Решихме, че е пораснала и оценява своето, макар и скромно богатство от една банкнота. Докато един ден не се похвали как е направила сделката на живота си: разменила хартийката за златна монета. Пет лева срещу един, но златен!

„Другата страна на монетата, не разбирате ли?! А уж сте големи…“, защити я брат й.

В света на големите, в който пет лева са повече от един, често не забелязваме другата страна на монетата. Живеем праволинейно. Приемаме света за даденост. Животът – за план. Работата – за задължение. Парите… това е дълга тема!

Но животът не е само сметки, пари, планове и математика. Не е само ковид, страх, безизходица. От другата страна на монетата животът продължава!

Замисляли ли сте защо напоследък в модата има толкова много розово, толкова блясък и перли, защо козметичните гиганти залагат на прелъстителни аромати и изкушаващи грим колекции, а ни се налага да си стоим вкъщи?

Ами, защото животът продължава. Защото търсим промяната, както сме го правили и преди – за себе си или за работата си, за малките кътчета от дома или за глобалното положение в света. Какво биха променили в живота си хора като Цвети Пиронкова, Биляна Петринска, Ивана Скендерова, Маги Джанаварова, Ива Екимова и други и биха ли променили нещо въобще? В новия брой на сп. ELLE може да си сверите часовника с тях.

Там са и вдъхновяващите кадри с един от най-успешните ни модели – Ваня Пенева, броени дни преди най-голямата промяна в живота й. Един красив пример, че предричаният бейби бум не е просто статистика по време на пандемия, а осъзнат избор, желание и отговорност. „В това огрубяло ежедневие хората трудно намират път един към друг, защото отдавна са го изгубили, лутайки се между работа, сметки, задачи и битовизми. Иска ми се да вярвам, че в момент на пандемия са спрели високите обороти и са се обърнали един към друг“, казва Ваня.

А ние с този брой на ELLE го доказваме! Защото погледнахме от другата страна на монетата и видяхме, че светът не е само черна хроника, нали?

В първия брой на сп. ELLE за 2021 г. ви очаква и годишният моден хороскоп
В първия брой на сп. ELLE за 2021 г. ви очаква и годишният моден хороскоп
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser