Преминете към основното съдържание

От новия брой на сп. ELLE: Кога ще бъда идеална? Никога!

От страниците на новия брой ще научите как неволно сами се тласкаме към ръба на лудостта, когато манията да живеем здравословно стане опасна за здравето. И заедно ще дадем старт на новото начало не само за тялото, но и за ума

Кристина Милева на корицата на новия брой на ELLE
Кристина Милева на корицата на новия брой на ELLE © НИКОЛА БОРИСОВ

Нямам проблем с килограмите. Поне не такъв, какъвто имат повечето жени. Моят е, че не мога да качвам килограми, въпреки че медицинските ми изследвания са наред и въпреки че поглъщам завидно количество храна (висококалорична при това!). Добър метаболизъм е меко казано – мога да поръчам половината меню от сладкарницата и утре да се окаже, че резултатът е 300 грама надолу от и без друго оскъдното ми тегло.

© TINA KAUPERT

Никога не съм пазила диети за отслабване, но веднъж бях твърдо решена да си наложа хранителен режим, за да кача петте килограма, които да ми помогнат да не изглеждам анорексично. Аха да стигна и задържа първия от тях, когато стомашен вирус ме върна под стойностите на изходното ниво. Отказах се. Срещу природата не се върви лесно... Навремето се молех някой да ми каже: „Изглеждаш дебела!“. Щях да го приема като комплимент на фона на десетките критични погледи, особено на плажа, в които виждах калкулатор на щръкналите ми кокали. Навремето се молех още талията ми да бухне като еклер само след едно парче торта или да намеря дънки, които да са ми малки, без да са детски размер... Навремето просто бях мазохист, който се храни от самокритиката към собствените си недостатъци.

© X. BERGMAN

Какво се промени? Ами с времето се оказа, че не ми остава време за подобни терзания, а и примерите от последствията на критичното мислене около мен станаха достатъчно много, за да си сложа спирачки.

© X. BERGMAN

Новият брой на сп. ELLE е за момичетата, които знаят отговора на въпроса: „Кога ще бъда идеална?“. Никога! Защото идеални хора няма. Хубаво е да се грижим за себе си, да спортуваме, да спазваме здравословни режими, да изглеждаме добре, без да прекаляваме и да се вманиачаваме. От страниците на ELLE ще научите как неволно сами се тласкаме към ръба на лудостта, когато манията да живеем здравословно стане опасна за здравето. Ще прочетете и разказ от първо лице за булимията и анорексията.

© ISTOCK

Ще разберете какво се случва с женската самокритика и как да я овладеем, преди да съсипе живота ни. Ще дадем заедно с психолога Ина Иванова старт на новото начало не само за тялото, но и за ума. Защото, когато се чувстваме добре спрямо собствените ни избори, това ни прави още по-уверени, че можем да постигаме успехи в редица други направления.

Ще празнуваме новото начало и пролетта. Ще празнуваме себе си!

© TINA KAUPERT

Търсете новия брой на сп. ELLE от 19 март! Може да го поръчате и онлайн ТУК.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser