Преминете към основното съдържание

От Slow Food към Slow Age и изкуството да носим годините си красиво

Новото движение в козметиката идва не само с продукти срещу стареене, но с цяла нова философия

Преди 31 години италианецът Карло Петрини създава движението Slow Food. Донякъде в знак на протест срещу заведенията за бързо хранене, донякъде, за да защити местното производство на качествена храна, която изисква повече време и усилия, но пък гарантира по-добър вкус от т.нар. Fast Food.

С годините концепцията Slow Life намира приложение в градинарството, пътешествията, дори изкуството, архитектурата и отглеждането на деца! Феновете на модата, подкрепящи новата философия, например призовават дизайнерите да произвеждат качествени дрехи, които да се носят повече от един сезон, с цел опазване на природата и произвеждане на по-малко боклук. Така винтидж модата доби популярност.

Днес вече говорим и за Slow Cosmetics, и за Slow Age.

Иновативната серия на VICHY, наречена Slow Age, не просто забавя стареенето, а е пряко свързана с движението Slow и с идеята да правим нещата с правилното темпо, за да получим добри резултати.

След 9 години проучвания експертите на VICHY идентифицират феномен в стареенето, който все още няма видими признаци, но се формира от влиянието на факторите на околната среда (UV лъчи, замърсяване) и начина на живот (недоспиване, тютюнопушене, небалансирана диета, стрес). Това означава, че признаците на стареене се формират много преди да можем да ги забележим. Slow Age е първата дневна грижа на VICHY, която забавя появата на признаците на стареене, като ги коригира още в процеса на формирането им.

За серията Slow Age на VICHY

Тя е уникална комбинация от антиоксидантен екстракт Baicalin, Bifidus, пробиотичен дериват, с укрепващ ефект и Термална минерализираща вода VICHY.

Екстракт Baicalin: антиоксидантна сила

Лаборатории Vichy избраха Baicalin сред хилядите растителни видове, които съществуват в Китай. Идвайки от региона Шанси, чийто климат се характеризира със силно UV лъчение и студено време, растението Baicalin е развило невероятна устойчивост. В неговите корени, наречени „златни корени“, се крие неговата основна сила.

За 2 000 години Baicalin е едно от 50-те ключови растения, използвани в традиционната китайска медицина. Vichy Laboratories на практика успяха да демонстрират изключителните антиоксидантни свойства на Baicalin и доказаха, че антиоксидантният му спектър е по-мощен от референтните молекули като витамин С и витамин Е.

Bifidus, пробиотичен дериват: подсилва кожата

Пробиотиците са живи микроорганизми, чийто благоприятен ефект върху здравето, особено върху чревната микрофлора, е проучен отдавна.

Bifidus е производно от пробиотик, получено от ферментацията на бактерията Bifidobacterium Longum. Пробиотичният Bifidus подсилва защитната бариера на кожата и има изключителни предимства: кожата е по-малко уязвима от агресивните фактори на околната среда. В резултат на това се намалява сухотата и чувствителността на кожата.

Термална минерализираща вода Vichy: заздравява кожата

Тази вода, намираща се в основата на всеки продукт на Vichy за заздравяване на кожата, обогатява всяка формула с 15 минерала.

Извлечена от сърцето на френските вулкани, тази термална вода има уникално богато и балансирано минерално съдържание. Общо 15 научни теста демонстрират способността на водата да балансира, укрепва и регенерира кожата, като я прави по-силна и по-устойчива на агресивните външни фактори.

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser