Преминете към основното съдържание

Отбелязваме Световния ден на книгата с уникално издание

Първият български том с подбрани цитати от бестселърите на десетилетието вече е на пазара

С изданието „Цитати от любими книги“ на „Апостроф“ отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право – 23 април. Денят е символичен за световната литература. На тази дата през 1616 г. са починали Сервантес и Шекспир, а други изтъкнати писатели като Морис Дрюон и Владимир Набоков, са родени именно тогава. В този ден целият свят отдава почит на книгите и авторите им, насърчавайки всички и по-специално младите хора, да открият удоволствието от четенето и да почетат приноса на онези, които допринасят за социално-културния прогрес на човечеството.

Съставителят Христина Мираз събира 150 книги в една – изящен подарък за всеки, който обича не само да чете, но и да пише. Изданието представя компилация от любимите автори на десетки поколения, но и цитати от най-новите и популярни писатели. Редом до световно признатите като Шекспир, Джейн Остин, Оскар Уайлд, Екзюпери, Никос Казандзакис, Роалд Дал, Дж. Р. Р. Мартин стоят Леа Коен, Милена Фучеджиева, Фредерик Бегбеде и Е. Л. Джеймс. Това не е просто книга, съдържаща най-доброто от най-четените и продавани заглавия, а един цветен букет-щастие, набран за всички, които обичат литературата.

Всички онези подчертани с молив изречения най-накрая намериха свой собствен живот в изданието на „Апостроф“. Но тъй като никой не е способен да събере всички любими цитати, създателите на този том са оставили празни страници, които читателите сами да запълнят. Специално място в изданието заемат илюстрациите – минималистични и закачливи, оставящи думите на великите автори да изпъкват още повече. Последните страници, на книгата, създадени с помощта на 9-годишна художничка и професионален дизайнер, наподобяват личен дневник, който може да превърне всеки читател в писател.

На страниците на „Цитати от любими книги“ ще откриете златни мъдрости, които всеки човек трябва да знае. За любовта в неумерени дози, за щастието по детски, за магията в реалността и за всичко онова, за което думите понякога не стигат. Припомнете си любимите книги с най-добрите откъси от тях и се насладете на това достъпно за всеки колекционерско издание. Един прекрасен подарък за истинските ценители на литературата. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser