Преминете към основното съдържание

Отбор Da Vinci от София е големият победител в „Национална финансиада“

Жанет и Стоян Таблови спечелиха стипендия за образование в размер на 3 000 лв. от Банка ДСК

Образователната инициатива на Банка ДСК за повишаване на финансовата грамотност на младите хора в България се проведе на живо на 9-и и 10-и март в „Сердика център“ в София.

16-годишната Жанет Таблова и баща ѝ Стоян Таблов от София се пребориха с конкуренцията по време на двудневните полуфинали и финали на инициативата, и спечелиха стипендия за образование за учебната 2019/2020 година в размер на 3 000 лв.

Голямата награда им беше връчена лично от г-жа Виолина Маринова, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

На 3-то и 2-ро място се класираха съответно отборите Qpiter и Evergreen, и двата от гр. София.  Бащата на Жанет споделя, че вкъщи възпитават у детето си отговорност към парите и умения за дългосрочно планиране. Добавя, че Жанет сама се мотивира да спестява средства, защото има цели и планове как да ги изразходва. 16-годишната Жанет сподели, че стипендията за образование ще бъде използвана в бъдеще, за да подпомогне висшето ѝ образование в Германия, където смята да учи биотехнологии, биохимия и нанотехнологии.

„Според мен моите връстници трябва да си поставят финансови цели, а не да харчат парите си на момента. По този начин, след време, ще могат да ги използват за нещо, което наистина искат и което е по-смислено от моментната покупка“, сподели 16-годишната ученичка Жанет Таблова от отбора-победител.

В полуфиналните и финалните кръгове на „Национална финансиада“ се включиха 12 отбора (родител и гимназист) от София, Стара Загора, Велико Търново и Русе.

В рамките на двудневното събитие семейните отбори се състезаваха един срещу друг в игри с въпроси от финансов и икономически характер. Най-интересните теми, дискутирани под формата на въпроси и задачи за разрешаване, бяха свързани със спестяванията, кредитирането, формирането на бюджет, управлението на доходите и разходите от домакинствата, източниците на финансиране.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser