
Наобходими продукти
За 6 палачинки
- 225 г брашно;
- 1 с. л. бакпулвер;
- 1 ч. л. кафява захар;
- щипка сол;
- 2 големи яйца, разбити;
- 30 г масло, разтопено и охладено;
- 300 мл прясно мляко;
- кората на 1 лайм;
- масло за пържене на палачинките;
- 200 г боровинки;
- 100 г натрошени ядки пекан;
- малцов сироп;
- масло Lurpak за сервиране.
Време за подготовка: 5 мин.
Време за готвене: 2-3 мин. на палачинка
Начин на приготвяне
В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и захарта. В средата направете кладенче и добавете яйцата, маслото и млякото. Бъркайте до получаване на хомогенна смес и прибавете настърганата кора от лайм. В нагрят тиган за палачинки сложете бучка масло и след като се стопи – една голяма лъжица от сместа за палачинки. Пържете от едната страна, докато започнат да се образуват мехурчета по повърхността на палачинката. Обърнете и печете още една минута. Сервирайте палачинките една върху друга, залети с малцов сироп, бучка масло, натрошени ядки и пресни боровинки.