Преминете към основното съдържание

Паника, тревожност, бърнаут – причини и преодоляване

На 18-ти април, в Къщата на София, Анастасия Манлихер ще говори за справянето със стреса и негативните емоционални състояния
© iStock

Какъв е генезиса за паническите състояния, тревожните разстройства? До къде може да се простре изживяването на паник атака? Какви са индикациите, че навлизаме във фаза на прегаряне и кога трябва да спрем и да вземем първите спешни мерки, за да не омаломощим тялото? 

Говорихме за тези важни неща в скорошния ни материал за емоционалния бърнаут.

Сега обаче, ще имаме възможност да чуем практични съвети от Анастасия Манлихер за справяне със стреса и негативните емоционални състояния, за здравето на тялото в интегрирран подход с психо-емоционалното здраве на човека.


ЕМОЦИОНАЛЕН БЪРНАУТ: СЪЛЗЛИВИ ФИЛМИ, ЦЕЛУВКИ И ОЩЕ 5 НАЧИНА ДА СЕ СПРАВИМ С НЕГО


Самата тя е преживяла тежък бърнаут с риск да изгуби живота си. Освен от името на науката и проверени техники и изследвания, които помагат при такива състояния, Анастасия ще говори и от свое име – като човек, който много добре познава през личното си преживяване и опит най-свирепите форми на паниката и прегарянето.

Кои са чисто практичните действия, които можем да предприемем, за да овладеем тези състояния в различните им фази?

Много хора не смеят да изоставят химическите субстанции, които ги крепят в подобни зловещи периоди. Анастасия ще повдигне темата за това кои са алтерантивите на онова, което ни предлага фармацията, и колко е важна нуждата от интегриран подход за грижа към себе си. 

Вижте повече за събитието

Още по етикети

психология , емоции
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser