Преминете към основното съдържание

Париж вече има улица кръстена на Соня Рикел

"Кралицата на трикотажa" почина през 2016 години
© getty

Преди ден, кметът на Париж - Ан Идалго, официално откри плоча с името на нова улица във френската столица, която е посветена на дизайнерката - Соня Рикел. Това място се намира на централния булевард Распай, от където дизайнерката редовно си е пазарувала плодове и зеленчуци. Това е първата улица във френската столица, която е кръстена на моден дизайнер.

На точно тази улица се проведе и шоуто на новата колекция на Sonia Rykiel по време на Седмицата на модата в Париж.

Знаменитата дизайнерка почина през 2016 година на 86 годишна възраст. През последните години тя е страдала от болестта на Паркинсон.

Рикел започва дизайнерската си кариера през 1962 година като създава за бутика на първия си съпруг колекция от трикотажни изделия.

Дизайнерката открива първия си собствен бутик през 1986 година. Сред първите клиенти на марката са Брижит Бардо, Катрин Деньов и Одри Хепбърн. От самото начало Рикел обръща специално внимание на плетените дрехи, които в последсвтие се превръщат в символ на нейната модна къща.

Вижте новата колекция пролет-лято 2019, която беше показана на новонаименованата улица. 

Sonia Rykiel пролет-лято 2019

Галерия

Sonia Rykiel пролет-лято 2019

Снимки: ImaxTree

Още по етикети

Sonia Rykiel
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser