Преминете към основното съдържание

Паста със спанак и рикота

Отнема минути да се приготви, но е с дълбок и свеж вкус
© budgetbytes.com

Свежият и лек аромат на рикотата е подходящ за лятната паста. А това бързо и лесно ястие е любимото ни, когато ни се прииска да се поглезим. Харесва ни текстурата и аромата му, както и възможността да си спестим време за приготвянето на нещо толкова вкусно. Тествахме я и с друг вид сирене, но рикотата е фаворит – леко, свежо и с малко мазнини.

Ще ви трябват следните продукти:

500 г фетучини; 2 с. л. зехтин; 2 скилидки чесън; половин чаена чаша мляко, 1 ч.ч. рикота; сол на вкус; черен пипер; спанак.

Приготвяне:

1. Поставете в голяма тенджера вода да заври, след което сложете пастата. Варете я докато стане ал денте. Отцедете я в гевгир и запазете около една чаша от водата, в която са се варили, за да я използвате по-късно за соса, ако се наложи.

2. Междувременно, докато се вари пастата (не повече от 7 минути), пригответе соса. Сложете чесъна в зехтина и го задушете на средна температура, докато леко покафенее. Добавете млякото, рикотата и разбъркайте. Рикотата ще придаде леко зърнест вид на консистенцията. Оставете соса, докато се сгъсти. Подправете със сол. По желание може да добавите и черен пипер.

3. Измийте спанака и отцедете излишната вода. Нарежете го (ако се налага) и го добавете към соса с рикотата. Разбъркайте, докато се смесят вкусовете и спанакът се разтвори в целия сос. Ако е необходимо, добавете още сол и пипер. Махнете от котлона.

4. Добавете сварената и отцедена паста към соса. Ако ви е прекалено гъст или сух, го разредете предварително със запазената течност, в която се е варила пастата.

5. Сервирайте фетучините топли.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser