Преминете към основното съдържание

„Печат за спомен“ - България през очите на чужденеца

На 19 юли в 19:00ч. в градина Кристал ще бъде официалното откриване на двуезичната изложба „Печат за спомен“/ A Keepsake stamp на чешкия фотограф Павел Дудек.

Изложбата е посветена на България.

В нея ще откриете някои от най-любопитните места в България, заложени в картата със стоте национални обекта, представени през призмата на чужденеца.

Фотографии на Павел често могат да бъдат срещнати в най-популярното издание за пътешественици – Lonely Planet. Не веднъж бива публикуван в различни туристически сайтове, пътеводители, научно-популярни издания и дори сайтове за храна.

Павел е пътешественик. Той използва всяка възможност да опознае нови места из целия свят. Понесен на крилете на любовта, за пръв път идва в България през 2014г. Въпреки че мотивацията му да посети страната ни е момиче, той бива безвъзвратно погълнат от магията на България. Малко по-късно получава книжка за печати от 100-те национални обекта, поставяйки началото на неговата българска фото-приказка.

Днес, Павел може да се похвали с над 80 печата във „вълшебната си книжка“, превърнала се в символ на любовта му към родината ни.

Той е горд носител на сребърна значка и не спира да величае красотите на привидно чуждата за него страна чрез магичните си фотографии.

Посредством своята изложба, чешкият авантюрист споделя вдъхновението си със света и ни напомня за великолепието на страната ни.

Развълнувахте ли се? Потопете се в света на приключенеца, като посетите изложбата на открито между 19 юли и 2 август и последвате неговата Facebook страницата Pavel Dudek Photography и Instagram профил @007trabantos

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser