
Продукти (за 4 порции):
Четири зрели круши (първо обелете, нарежете наполовина и отстранете сърцевините);
40 г овесени ядки;
80 г ситно смлени лешници;
Една чаена лъжичка смляна канела;
Две супени лъжици кокосово масло;
Половин чаена лъжичка смляно индийско орехче;
50 г черен шоколад (съдържание на какао най-малко 70 процента);
100 г сирене маскарпоне;
Половин чаена лъжичка течна ванилия.
Приготвяне:
В купа смесете овесените ядки, лешниците, канелата и кокосовото масло. Оставете малко количество от овесените ядки и лешниците за поръсване.
Поставете крушите, индийското орехче и половин чаша вода в тенджера и нагласете котлона на среден огън. Покрийте с капак и оставете крушите да се варят за 10-15 минути.
След това прехвърлете крушите в тава за печене и ги поръсете с натрошения шоколад. Смесете останалите овесените ядки и лешниците като ги смелите в блендер и разпределете сместа върху шоколада.
Печете крушите в предварително загрята на 180°C фурна за 10-15 минути.
Докато крушите са във фурната разбийте леко маскарпонето с ванилията.
Сервирайте готовите круши с лъжица ванилово маскарпоне като топинг.