
Продукти:
8 пилешки бутчета без кост и кожа
Сок от 2 лимона
¼ чаша зехтин
4 скилидки чесън, смлени
3 супени лъжици дижонска горчица
3 супени лъжици риган
2 чаени лъжички мащерка
1 чаена лъжичка копър
1 чаена лъжичка червен пипер
2-3 чаени лъжички сол
1 чаена лъжичка черен пипер
Приготвяне:
Поставете пилето в голяма купа или торба с цип. В малка купа смесете всички останали съставки, докато се смесят добре. Изсипете маринатата върху пилето и покрийте или запечатайте плика. Поставете в хладилника да се маринова за 2 часа.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Подредете маринованото пиле в голяма тава за печене и залейте с марината отгоре.
Печете 40 минути или до готовност и хубав загар.