Преминете към основното съдържание

Печено пиле с лимон по гръцки

Вкусно и ароматно ястие, което ще стане любимо на семейството ви.

Продукти:

8 пилешки бутчета без кост и кожа

Сок от 2 лимона

¼ чаша зехтин

4 скилидки чесън, смлени

3 супени лъжици дижонска горчица

3 супени лъжици риган

2 чаени лъжички мащерка

1 чаена лъжичка копър

1 чаена лъжичка червен пипер

2-3 чаени лъжички сол

1 чаена лъжичка черен пипер

Приготвяне:

Поставете пилето в голяма купа или торба с цип. В малка купа смесете всички останали съставки, докато се смесят добре. Изсипете маринатата върху пилето и покрийте или запечатайте плика. Поставете в хладилника да се маринова за 2 часа.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Подредете маринованото пиле в голяма тава за печене и залейте с марината отгоре.

Печете 40 минути или до готовност и хубав загар.

messages.loading
Горе
ELLEworld twitter-logo-silhouette pinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser