Преминете към основното съдържание

Пенелопе Крус си обръсна главата

Причината не е житейска криза, а роля на жена болна от рак
Пенелопе Крус с гола глава
Пенелопе Крус с гола глава

Пенелопе Крус е готова на всичко, само и само да се превъплъти максимално достоверно в образа, който представя на екрана. Тя доказа това с последната си роля, където не се подвоуми да се раздели с един от най-женствените символи за всяка дама - косата.

В лентата "Ма Ма" Пенелопе Крус играе жена болна от рак, която след химиотерапия е принудена да обръсне главата си. Новата лента на испанката излезе в родината й още през миналата година, но само преди дни тръгна по световните екрани.

В радио интервю, което Пенелопе даде през 2015 г., тя сподели, че да изиграе тази роля е било изключително важно за нея. "Това е един от най-невероятните образи, които някога са ми били предлагани", споделя 41-годишната съпруга на Хавиер Бардем, която е майка на две деца. "Веднага се влюбих в историята на тази жена, която е като богиня."

Пенелопе си бръсне главата

В лентата "Ма Ма" Пенелопе е Магда - безработна учителка, с малък син, който приема диагнозата й рак с много оптимизъм и кураж. Героинята й се подлага на мастектомия и минава през серия химиотерапии. "За мен беше много важно да поемам рискове, като в нито един момент не съм се притеснявала дали изглеждам красива, грозна или много грозна. Това беше трибют към всички жени, които се сблъскват с тази болест", допълва още актрисата.

Автор: Ирена Късметска

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser