Преминете към основното съдържание

Перфектен педикюр? Имате го!

Време е да освободите краката си от робството на затворените обувки, но преди това трябва да се погрижите за тях. Ето какво да направите в домашни условия
© ImaxTree
 1. Отрежете ноктите, но не до дъно. Оставете 1-2 мм, така ще предотвратите врастването им в кожата. Изпилявайте винаги от външните ъгли към средата, за да не се нацепва нокътната плочка.
 2. Премахнете мъртвата кожа от стъпалата с пила за крака, без да мокрите нея или ходилата.
 3. Омекотете кожичките на ноктите с масло или гел за кожички. Масажирайте продукта върху целия нокът, а не само в основата.
 4. Напълнете ваничка за крака с топла вода и поставете ходилата си вътре, без да почиствате маслото за кожички. Постойте така 5 минути, за да омекотите стъпалата.
 5. Подсушете краката с кърпа и избутайте или отрежете кожичките с подходящия инструмент. Ние ви препоръчваме да ги избутате. Почистете ноктите с влажно памучно тампонче.
 6. С нежни кръгови движения нанесете скраб върху ходилата и глезените, след което върнете краката отново във водата.
 7. Подсушете ги с кърпа и нанесете подхранващ крем върху целите ходила, като се фокусирате върху по-сухите зони.
 8. С памучно тампонче, напоено в лакочистител с ацетон, почистете ноктите, за да премахнете излишната влага и омазняване. Така лакът ще издържи по-дълго.
 9. Нанесете тънък слой основа за лак и я оставете да изсъхне напълно.
 10. След като сте избрали цвета на лака за нокти, започнете да нанасяте първия пласт. Движете четката от основата към върха, с бързи и прави движения на ръката. Оставете да изсъхне, след което нанесете и втория слой по същия начин.
 11. Ако има нужда, почистете лака, който сте нанесли извън нокътя, използвайки клечка за уши или от специалните продукти във формата на маркер.
 12. Завършете педикюра, като нанесете един слой топ лак.

НАЙ-ДОБРИТЕ СВЕТСКИ ОБРАЗЦИ ЗА ЛЕТЕН МАНИКЮР


Заменете → или добавете +

Сухи ходила

+ ексфолиращи чорапи. Внимание! Те не действат веднага, а мъртвата кожа започва да пада след няколко дни и това продължава до 1-2 седмици. Но резултатът е бебешки мека кожа до края на лятото;

→хидратиращия крем с подхранващ за суха кожа.

Чупливи нокти

+ масло за подхранване на кожичките, което може да се нанася дори и при лакирани нокти;

+ заздравител за нокти с кератин във времето между два педикюра или вместо основа, ако продуктът дава тази опция.

Обезцветени нокти

+ преди основата нанесете лак за избелване на ноктите;

→ базата с продукт, който създава по-плътен слой и така прикрива всякакви неравности и обезцветявания по нокътя.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser