Преминете към основното съдържание

Перфектно офис облекло за летните жеги

Подготвили сме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да изглеждате стилно и да излъчвате професионализъм в най-горещите дни от годината
© iStock

Август е месец, в който много от големите компании стават много либерални, позволявайки така нареченият „фрийстайл петък“ или носенето дори на тениски и къси панталони. Но въпреки това не трябва да забравяте, че се намирате на работното си място, залагайки на материи и модели, неподходящи дори и за летен делови стил.

За това ви предлагаме да се запознаете с няколко съвета, които ще ви помогнат да преодолеете жегите и същевременно с това да не прескочите границата на допустимото.

Забравете черния цвят и заложете на бялото.

Блеите дрехи също са толкова класически и елегантни, с малката разлика, че не привличат топлината, като черните и тъмни тонове. За да не изглеждате прекалено стерило, можете да добавите аксесоар в млечни тонове. 

Внимавайте с дължината на роклята!

Ако искате все пак да облечете нещо по-късно, съобразете дължината на полата или панталоните и тя да не бъде над коляното. Избирайте естествени материи, като памук, трико или коприна, но в никакъв случай дрехите ви не трябва да бъдат прозрачни. Ако сте почитатели на дантелата, нека тя да присъства само като акцент в цялостният ви стайлинг.

Избягвайте дълбоки деколтета, високи токчета и облекло, което е прекалено секси и провокативно.

Заложете на еспадрили или затворени обувки на равна подметка, но в никакъв случай на пантофки или чехли. Ако изберете модел, който да е отворен, задължително обърнете внимание на педикюра си. Нека той да бъде в неутрален цвят и съобразен с маникюра ви.


Кое е най-подходящото деколте за вашата фигура?


И не на последно място, обърнете внимание на косата си.

Избягвайте сложните прически, в които присъстват десетки фиби и огромно количество лак за коса. Заложете на небрежни кокове или просто приберете косата си на опашка.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser