Преминете към основното съдържание

Персонализирана грижа за кожата за постигане на реални резултати

Продуктите и процедурите за грижа за кожата на лицето не са универсално средство. За да имат оздравяващ и разкрасяващ ефект, те трябва да се прилагат след консултация със специалист, който да направи диагностика на състоянието на кожата ни и да ни назначи персонализирана грижа.

тремежа си да поддържаме кожата си здрава и красива, изпробваме различни продукти и терапии, препоръчани ни от приятелки, видени в реклами или просто попаднали ни случайно. Запленени от резултата на новото кремче при колежката, очакваме и нашето лице да грейне след седмица използване на същия продукт. А подмладената визия на съседката след процедура при козметик, ни подтиква бързо да си запишем час за същата процедура, за да можем скоро и ние с гордост да приемаме комплименти от околните.

Но истината е, че всеки човек има различно състояние на кожата, което еволюира в рамките на един ден. Разделянето на кожата на суха, нормална и мазна е неточно от физиологична гледна точка и дава опростена оценка на епидермалния дисбаланс. Върху един и същ епидермис могат да се наблюдават едновременно както балансирани участъци, така и обезводнени, или такива със силно производство на себум, и една некоректна козметична процедура може да провокира ново нарушение на баланса на кожата и да събуди стари проблеми. Освен това върху кожата ни въздействат непосредствено множество външни фактори, като климат, температура на въздуха, климатици, тютюнев дим, замърсена околна среда, хормонални промени, възраст, хигиена и, разбира се, стрес.

С две думи – продуктите и процедурите за грижа за кожата на лицето не са универсално средство. За да имат оздравяващ и разкрасяващ ефект, те трябва да се прилагат след консултация със специалист, който да направи диагностика на състоянието на кожата ни и да ни назначи персонализирана грижа.

Време е и за моята консултация със специалист наBiologique Recherche. Избирам Илияна Кондова, която ще изработи моя личен план за грижа за кожата на лицето.

Първата стъпка е оценка на състоянието на кожата. Оказвам се почти отличничка с много добра плътност на кожата и добро общо състояние за начина ми на живот и годините ми. Проблемът при мен е нуждата от по-дълбока хидратация и фокус към грижата за деколтето. Уморените ми от дълги часове работа пред екран очи вървят в комплект с торбички и тъмни кръгове, които също ще получат специално внимание.Разказвам на Илияна за ежедневието си – майка на двама малки ученици, която няма много време за себе си, и често трудно балансира между грижите за тях и чакащите работни ангажименти. Много работа на компютър, недостатъчен сън, ежедневна доза стрес.

Докато изчаквам Илияна да подготви продуктите, я питам коя процедура е избрала за мен.

„Твоята процедура се казв „Анна”. Като теб. Защото тя е специално за теб и нуждите на твоята кожа.”, отговаря ми тя и нежно обтрива лицето ми с Eau Micellaire Biosensible.

Мицеларната вода на Biologique Recherche комбинира хидратиращи и тонизиращи качества с успокояващи и нежно почистващи свойства за отстраняване на грим и почистване на кожата без да дестабилизира хидролипидния филм. Следва почистване с Lait E.V. Този успокояващ почистващ продукт елиминира нежно замърсяванията, отчитайки естествените процеси на овлажняване в кожата и се препоръчва за дехидратирани и девитализирани кожи. Млякото се нанася с масажни, изтеглящи нагоре движения, като се започва от деколтето и се продължава с шията и лицето. Оставя се кожата да го попие добре и се измива обилно със студена вода. Преминаваме към серума Amniotique, който е богат източник на влага и помага на кожата да запази максимално високо ниво на хидратиране. Неговите хидрофиксиращи активни съставки помагат на клетките да задържат влагата и да я задържат в горните слоеве на кожата, което неутрализира ефекта на изсушаване на кожата.

За зоната около очите Илияна е избрала за мен серума Oligo-Proteines Marines – този био-морски серум ернергизира и витализира кожата, осигурява спешно лечение на стресираната кожа и се препоръчва за девитализирани, изморени кожи с несъвършенства. Нанася се с леки притискания с възглавничките на пръстите, без разтягане на кожата.

След тази ударна доза серум, следва Crème Verte Espoir A.R. – успокояващ крем, който предпазва от поява на зачервявания и се грижи за перфектната хидратация на кожата.

За финал … Sérum de teint - перфектор и коректор – комбинация от ефективна грижа и идеална корекция на тена. Тониращите серуми от ново поколение са изравняващи тена козметични продукти с цвят, които осигуряват естествено покритие, като същевременно позволяват на кожата да диша.

Няма да е преувеличено, ако кажа, че в края на процедурата се чувствам като Пепеляшка в приказната си рокля, готова да отиде на бала и да смае всички с красотата си. А Илияна, като истинска фея, поднася пред мен огледало и с усмивка наблюдава реакцията ми… Нямаме тиква, за да я превърнем в каляска, но не ми и трябва, за да се чувствам като кралица!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser