Преминете към основното съдържание

5 визии на успешни жени от NIKE в световния ден на AIR MAX

Air Max Viva – нoвото попълнение в емблематичната линия на Nike

Nike Air Max със сигурност е един от най-продаваните модели на Nike в историята на компанията. Колкото разнообразни дизайни имат самите маратонки, толкова са и историите зад тях, а зараждането на модела датира от 1978 г. с Франк Руди, авиоинженер в НАСА. Идеята му да включи въздух в дизайна на маратонки се превръща в стил за завиждане и в наши дни.

Отбелязван от 2014 г. насам, празникът на сникърсите ни припомня как иновациите се променят през годините, но никога не губят основата – пленяващи комфорт и визия.

За Air Max Day 2021, спортният гигант стартира завладяващо виртуално изживяване, приканвайки посетителите да гледат, слушат, свързват и експериментират чрез набор от дейности, вдъхновени от дизайнерската линия на историята на маратонките и нейната специална общност. В световния ден на AIR MAX споделяме, че екипът на ELLE се присъединява към семейството на Nike с проект, който цели да покаже как любовта към красивия и удобен дизайн може да събере и да свърже съвсем различни една от друга личности.

Nike не спира да еволюира и този път ни представя новите си обувки от иконичната серия Air Max. Всички познават емблематичния му дизайн, който включва специален въздушен балон вътре в подметката. Независимо дали става дума за нови дизайнерски елементи или изцяло нови модели, линията отдавна разширява границите на иновациите. По този начин предстоящата колекция пролет 2021 г. ще отпразнува наследството на напредъка на Air Max, като подчертае три ключови силуета - един от тях е чисто новият, ексклузивен за жените Air Max Viva. Със смесената си горна част обувката се отличава с плюшена яка, ясни шарки и сложни шевове. Новата система за връзване използва две отделни връзки, което дава възможност да намерим идеалния за нас начин за носене на новия модел.

Философията за свобода, стил и градски дух е не само запазена, но и засилена при Nike Air Max Viva. Кръстени на самия живот, обувките, проектирани с мисълта да бъдат пръв избор за всяка жена, идват в три цвята – розов, тъмно сив и житен.

За да покажем всички начини, по които могат те да бъдат съчетавани, събрахме заедно Мис България Ромина Андонова, съвременната танцьорка Александра Драгова, лекоатлетката Карин Околие, инфлуенсърката Цветина Цекова и мастър шефа Божана Кацарова. Пет жени, които водят изключително различен една от друга начин на живот.

Зад кадър Карин Околие ни призна, че за втори път през живота си облича рокля и се чувства съвсем себе си.

Моделът и майка на три деца Ромина Андонова застана пред обектива на ELLE в мъжки сет на Jordan Nike.

© Фотографии КОСТАДИН КРЪСТЕВ-КОКО, стайлинг ТЕРЕЗА ВОСКАНЯН, грим ЕЛИЗА ПОПОВА и ГАБРИЕЛА НАЧКОВА, коса ЛЮБЕН НИКОЛОВ и СЛАВКА БИСОВА

Използвахме случая да стилизираме инфлуенсъра Цвети в класическа бяла риза с пола тип молив и да покажем как те органично могат да се комбинират с Nike Air Max.

© Фотографии КОСТАДИН КРЪСТЕВ-КОКО, стайлинг ТЕРЕЗА ВОСКАНЯН, грим ЕЛИЗА ПОПОВА и ГАБРИЕЛА НАЧКОВА, коса ЛЮБЕН НИКОЛОВ и СЛАВКА БИСОВА

Алекс, която можете да я видите в последния клип на Рита Ора и в „Break My Heart“ на Дуа Липа, с танцова стъпка тества комфорта на новия дизайн на Nike.


Със своята повдигната пяна при петата, Air Max Viva дава усещане за съвсем нов вид удобство. Божана потвърждава това в стрийт стайлинг в модерния за сезона зебров принт в комбинация с яке от мъжката колекция на Nike и вариант на Air Max Viva.


© Фотографии КОСТАДИН КРЪСТЕВ-КОКО, стайлинг ТЕРЕЗА ВОСКАНЯН, грим ЕЛИЗА ПОПОВА и ГАБРИЕЛА НАЧКОВА, коса ЛЮБЕН НИКОЛОВ и СЛАВКА БИСОВА

Първоначално създадени като маратонки за бягане, Nike Air Max са придобили популярност като ежедневна обувка, която от 80-те насам не е спирала да комуникира на един език със своите потребители. Сама по себе си линията Nike Air Max е звезда със собствена величина, която успява да печели все нови и нови фенове по цял свят вече 34 години.


#nike #airmaxviva #airmaxday

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser