Преминете към основното съдържание

Пет начина за бързо охлаждане на тялото в жегата

Освен море, басейн и климатик

Дръжте китките си под ледена вода за 30 секунди

Този метод активно и бързо ще понижи температурата на кръвта в ръцете ви, която след това ще циркулира в кръвообращението и ще охлади цялото тяло за още един час.

Сложете студен компрес на врата си

Любопитен факт: зоната на мозъка, която регистрира и регулира телесната температура, се намира почти в основата на шията. Охладете тази зона с влажна кърпа, парче лед или по друг начин.

Пийте повече вода и по-малко кафе

Няма да е излишно да си припомним, че когато температурата навън стане наистина изключително висока, вие се потите повече и не винаги го забелязвате. В подобни ситуации има опасност от дехидратация, а кофеиновите напитки могат да доведат точно до това.

Използвайте охлаждащ спрей

Можете сами да си направите обикновен спрей за охлаждане. Достатъчно е да смесите една част от алое вера - гел и три части студена вода в малка спрей бутилка (за предпочитане метална). Алоето охлажда кожата с 5 градуса!

Поставете плодове в хладилника

Чудесен вариант за закуска са студените (или дори ледените!) плодове, които са чудесна и здравословна алтернатива на сладоледа.

Още по етикети

жега , лято , прохлада
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser