Преминете към основното съдържание

Пет непубликувани истории на Кърт Вонегът ще излязат през септември

Новите истории са намерени в архивните документи на автора
Кърт Вонегът
Кърт Вонегът © The Daily Beast

Ще се издава нова колекция от кратки разкази на известния писател на научна фантастика - автор на "Кланица пет", "Котешка люлка" и "Закуска за шампиони".

"Тези истории са изключително подходящи днес" - така американският автор Дейв Егърс започва предговора към новия сборник. Книгата е наречена "Пълни истории" (или "Пълна колекция от истории"). Хората решили да публикуват разказите са бившите асистенти на Винегът - Джером Клинковиц и Дан Уейкфийлд.

Пускането на "Пълни истории" за продажба е насрочено за 26 септември.

Колекцията се състои от 97 разказа, които Вонегът е написал в периода от 1941 до 2007 година. Пет от тях никога не са били публикувани. Помощниците на Вонегът ги откриват миналото лято сред личните документи на писателя  в архива на Кърт Вонегът в библиотека в Блумингтън (Индиана).


ДНЕВНИКЪТ НА ЕДНА (НЕ)ВАКАНЦИОННА СЕДМИЦА


"Ще бъде хубаво да напомним на хората за етиката, на която са построени произведенията на Кърт Вонегът. Младите хора уважават Вонегът и откриват в думите му нови гледни точки за света. Историите в новата книга ще събудят във вас силен интерес към живота и ще повишат чувството, че можете абсолютно всичко "- казва Уейкфийлд.

Книгата ще бъде достъпна на уеб сайта на издателствоSeven Stories Press от 26 септември. Цената е 45 долара.


НОВИЯТ ДОРИАН ГРЕЙ ЩЕ БЪДЕ ИГРАН ОТ ЖЕНА


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser