Преминете към основното съдържание

Пет признака, че хидратиращият ви продукт не е подходящ за вас

Не винаги знаем как правилно да разчитаме сигналите, които ни изпраща кожата. Кои „симптоми“ не бива да бъдат игнорирани в никакъв случай?

Поредната "безобидна" корейска маска във формата на животно? Или крем, за който приятелка трети ден поред пише възторжени съобщения в месинджър и изпраща емоджита със сърца? Дори и най-безобидните и "тествани" от армията от it-момичета продукти за красота могат да ви докарат сериозни проблеми с кожата.

Хидратиращият продукт е задължителна част от програмата минимум за грижа за кожата, но неправилният му избор може да има неприятни последствия. Ето защо не бива да пестим нито средства, нито време, за да изберем този, който е подходящ точно за нас.

Пет сигнала, които трябва да ви направят подозрителни:

1. Използването на крема влияе на тена на кожата (например става по-розова или тъмна).

2. След прилагането му, определени участъци от лицето (бузи, нос, брадичка и чело) „се показват“. Това означава, че продуктът не поддържа правилно водния баланс и мазните зони стават по-забележими.

3. Имате усещане за дразнене, парене или някакъв друг дискомфорт.

4. Един час след нанасяне на овлажнителя кожата остава суха. Това означава, че продуктът съдържа много вода, която бързо се изпарява, или оскъдна мазна основа, която не омекотява кожата достатъчно.

5. В по-екстремни случаи или след продължителна употреба на неправилна козметика може да се появи акне в областта на очните гнезда, слепоочията и брадичката.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser