Преминете към основното съдържание

Пет ритуала на тибетските лами за енергия и подмладяване

Тази гимнастика се основава върху хармонията на чакрите, които изграждат невидимата енергийна система
© iStock

Ако искате да енергизирате тялото си, да подмладите кожата си и да освободите съзнанието си, опитайте петте ритуала на тибетските лами! Те са обяснени подробно в книгата „Изворът на младостта – древната тайна на Тибетските Лами“ на Питър Келдър.

Според тибетското учение в тялото има 19 енергийни центъра - 7 основни и 12 второстепенни.

Основните седем чакри образуват мощни магнитни полета, в които са концентрирани вихри от енергия. Според ламите единствената разлика между младостта и старостта е скоростта на вихрите в тези енергийни точки.

В здраво 25-годишно тяло всички вихри се въртят с голяма скорост и осигуряват сила за всички енергии. Когато функционирането на една или повече от тези вихри се наруши, потокът отслабва или се блокира и това ние наричаме старост или болест.

Най-бързият и радикален метод за възстановяване на здравето и младостта се състои във възстановяване на енергията в чакрите, в техните нормални характеристики.

Практикувайте ритуалите редовно, като постепенно увеличавате техния брой. През първата седмица започнете ритуали по три пъти и увеличавайте, докато стигнете до 21 повторения на всяко упражнение. Тъй като ритуалите се допълват, изпълнявайте ги в точния ред и за предпочитане сутрин. Преди началото се изправете с ръце край тялото, с леко разкрачени крака и вдишайте дълбоко въздух, който да усетите да достига до корема ви. 

Съвет: Докато изпълнявате ритуалите, не бива да сте в контакт с прекалено студен или твърд под.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser