Преминете към основното съдържание

Петте ключови елемента на модерния интериор

Попитахме интериорен дизайнер кои са те
© Моми Студио

Настъпва сезонът на ремонтите и ако сте решили да реновирате дома си, ние сме насреща, за да ви дадем най-добрите съвети. И тъй като интериорният дизайн си е цяла наука, се допитахме до специалист в областта – Антония Саранеделчева от студио за интериорен дизайн Моми Студио. Тя ни разкри кои са петте най-важни елемента на модерния интериор.

1. Светлина

Естествената светлина е необходима, затова проверете с какво изложение е вашият дом. Ако искате дневната ви да бъде максимално светла, се уверете, че тя е със североизточно изложение. А що се отнася до изкуствената светлина, изберете лампи и полилеи, чиято цветна температура се доближава максимално до естествената светлина.

© Моми Студио

2. Отворени пространства

Заложете на интериорен дизайн, базиран на отворени пространства, които създават усещане за простор и размиват границите между отделните помещения в дома. Истината е, че това разпределение е доста удобно, защото докато готвите например, можете да сте в компанията на семейството си, а не да се изолирате в една стая.

© Моми Студио

3. Неутрални цветове с ярки акценти

Стените, подът, таванът и по-големите мебели трябва да бъдат в по-неутрални цветове като бяло, кремаво, кафяво, сиво и черено, тъй като те позволяват естествената форма на мебелите да изпъкне, а цветните акценти да се откроят. Не прекалявайте с аксесоарите, защото модерният стил се свързва с изчистения дизайн, при който няма прекалено много струпване на елементи.

© Моми Студио

4. Подови настилки

Вашата подова настилка е много важна част от интериора. Естественият паркет, големите плочи гранитогрес или полираният бетон предлагат стилен завършек на вашия дом с минимални усилия. Използвайте красиви килими, за да разделите пространството и да добавите топлина към дома. Освбодете се от прекалено многото декоративни елементи, за да не се отнема вниманието към цялостния интериор.

© Моми Студио

5. Естествени материали

Дърво, мрамор, камък, кадифе и други естествени материали са чудесен начин да създадете плавен преход между вътрешните и външните пространства на вашия дом. Така че – заложете на тях.

© Моми Студио

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser