Преминете към основното съдържание

Петзвездна диета

...или защо богатите жени са красиви, с перфектно тяло и с бодър дух

Чували ли сте израза „По-добре млад, богат и красив, отколкото стар, беден и грозен“? С нея се изчерпва смисълът на всичко онова, за което някои хора жадуват. Останалите го имат. Например богатите жени – събирателен образ на женската мечта, истинските господарки на Dolce vita. Питаме се каква е рецептата им за красота, перфектно тяло и дълга младост. Дали тайната им не е в пластичната хирургия, някаква специална диета или в магическите фитнес упражнения. Не! Те просто подреждат ежедневието си различно от останалите. В седмичния им план има неща, които повечето жени слагат в графата „излишни капризи“. Вълшебният ефект на тази графа обаче е гарантиран. Погледнете богатите жени, те са живото доказателство!

ПОТЪРСЕТЕ 'МЕХЛЕМ ЗА ДУШАТА'!

За някои шопингът има благотворно влияние върху женския организъм. И психологически, и физиологически. Богатите жени, практикуват шопинга най-често? Учените разглеждат пазаруването в два аспекта – психологически и чисто физически.

„Мехлем за душата“ е фраза, използвана от американските учени. Те ни призовават: „Купувайте и ще бъдете вечно млади!“ Оказва се, че жените, които пазаруват по 17 часа седмично и харчат повече от 200 долара, са по-стройни, по-здрави, изглеждат и се чувстват по-млади. Да напълним чантите с модни облекла съветват и учени от Стокхолм. Според тях жените, които си купуват дрехи, се чувстват много по-добре от тези, които влагат парите си в стоки за дома. Пазаруването се оказва благотворно и за самочувствието – колкото повече обикаляме магазините, толкова по-уверени в себе си ставаме. Шопингът повишава и нивата на хормона на щастието. Липсата на този хормон в организма води до състояния на депресия, но ако обикаляме магазините по няколко пъти седмично, радостта от живота ни е гарантирана.

Смяна на шопинг дестинацията – често практикувано от богатите жени. Независимо дали ще е любим бутик в Италия, модерен търговски център във Франция или стилен магазин в Лондон, важното е да бъде далеч, важното е да е приятно. Ефектът от този интернационален шопинг е поразителен, особено ако се съчетае с неколкодневна екскурзия с любим човек.

Шопингът е и начин за общуване, твърдят учените. Богатите жени винаги пазаруват в приятна компания, най-често с добра приятелка. А след това не пропускат да времето за кафе или обяд. Така, от една страна, разпускат повече, от друга, заздравяват приятелството. Но не забравяйте – компанията трябва да бъде наистина приятна! Иначе рискувате обратен ефект от цялата терапия.

ПРИЯТНОТО С ПОЛЕЗНОТО.

Почувствате ли умора, обадете се на фризьора си. По филмите сте виждали как богатите жени съчетават шопинга с посещение във фризьорски или козметичен салон. Там само за няколко часа се сдобивате със завидно самочувствие. А и къде другаде може да се отдадете на блажено клюкарстване? Хайде, всяка от нас го обожава, макар и да не си признаваме. Друг, също толкова популярен начин за отмора на богатите жени, е масажът. Да релаксираш в ръцете на опитен масажист (за предпочитане!) е неописуемо удоволствие. Все едно дали масажът ще е антицелулитен, точков или класически, това е инвестиция на времето и парите.

КОМБИНИРАЙТЕ С ЦВЕТОТЕРАПИЯ.

Когато пазарувате, стремете се да избирате дрехи в свежи цветове – това зарежда с енергия. Според станалото популярно напоследък учение фън-шуй всеки цвят има свое значение и ни влияе по определен начин. Ако искате да изпъкнете ненатрапчиво, изберете оранжево. Ако искате да се заредите с енергия, подберете червени дрехи. За достойнството отговаря жълтото, а за любовта - зеленото. Затова богатите жени не пренебрегват значението на цветовете и ги подбират внимателно според настроението и случая.

ЕХ... ДОКТОРЕ!

Никак не е леко да носиш бремето на богатството. Затова богатите жени посещават личния си психолог поне веднъж седмично. Макар и често пренебрегвана у нас, този вид терапия е изключително полезна за душата, а оттам и за външността. Психологът може да ни помогне да се опознаем по-добре, да развием личностния си потенциал, да се справим с проблемите, депресията и конфликтите. Учените са установили, че хората, които често посещават психолог, са много по-уверени в себе си, а оттам и по-привлекателни за околните.

СПЕЦИАЛНАТА НЕДЕЛЯ.

За богатите жени този ден е различен. Те не излизат от дома, прочистват организма си с плодове и чай и се отдават на блажена почивка. Най-често четат книга или списание, гледат хубав филм или правят нещо, което ги отпуска. И си лягат рано! Ако заспите след 11:00 часа, от почивката няма да има почти никакъв смисъл. На сутринта ще сте дори по-изморени, а целта на този ден е да се заредите с енергия за новата седмица.

И накрая - превърнете правилото на богатите жени в свой девиз: „Правете това, което ви доставя удоволствие.“ Красотата и младостта са резултат от състоянието на духа, а не от специален режим на хранене. Дори да нямате възможностите на богатите (шопингът винаги може да мине и с по-малка сума), вече знаете как може да изглеждате като тях. А защо не и по-добре?!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser