Преминете към основното съдържание

Певицата ALMA: Душата ми е като птица - свободна, летяща над непознати земи…

Още с дебютната си песен Perfect, която излезе през февруари 2019г., ALMA успя да привлече вниманието на любителите на хубавата музика. Днес клипът има почти 6 млн. гледания в YouTube и вече втора година се излъчва и в международната музикална телевизия MTV. Последното ѝ парче My Mama Told Me и видеото към него се появиха преди броени дни и също много бързо набраха популярност. Какво ни разказва ALMA с новия си проект? Как съчетава успешна музикална кариера с училище и има ли съвет, който би могъл да е полезен на родителите в общуването с техните тийнейджъри?

Новият ти сингъл “My Mama Told Me” е за бунта на младостта и за грешките, които младите хора правят, докато търсят себе си. Какво искаш да кажеш на тийнейджърите с тази песен?

Да продължават да правят грешки. Явно този процес на проба и грешка е важен за младите мозъци. Важното е да не ги повтарят.

Ти самата си много млада. Как се определяш - като бунтарка или като тиха и спокойна?

Бунтарка. Не тиха и не спокойна. Познавате ли майка ми?

Дай някакъв съвет към родителите на тийнейджъри – как да се разбират по-добре с децата си. Има ли някаква кардинална грешка, която допускат?

Мисля че е важно да разберат, че ние растем във времена, които са безкрайно различни от тези, в които те са расли и че има много повече добавено напрежение върху нас, от социалните мрежи, от медиите, от бързината и обема на информацията, която достига до нас. Просто е хубаво да имат повече търпение и да слушат. Много родители се изживяват като авторитарни фигури и това е грешно. Така губят реална представа за всичко, а на децата им трябват широко скроени родители. Трябва им и повече любов. Децата от това имат нужда - от дом пълен с обич, подкрепа и грижа.

Разкажи ни за клипа на парчето. Защо решихте да го заснемете в празно училище?

Работих по клипа с любим мой режисьор – Димитрис Геориев. Той е млад, а толкова добре знае какво иска. В главата му живеят толкова идеи. С него заснехме и първите ми два клипа “Perfect” и “Don’t Know”. Харесвам вкуса му към необикновените визуализации, към образи, които са на ръба между реалността и съновидението. Той реши да снимаме в празно училище. Клипът е неговият сън за моята песен – аз и едни момичета, които са сякаш мултиплициран вариант на мислите ми.

Как се справяш едновременно с музикалната кариера и с училището?

Трудно ми е. Тази година е най-важната за мен в училище, защото завършвам и имам много изпити, от резултатите на които зависят много неща в бъдеще. Правя всичко по силите си да се справям добре. Моята кариера в музиката ще започне истински, когато имам възможност да излизам на сцена пред публика.

Името ти означава “душа”, преведено от испански. Как би описала душата си? Какъв човек си?

Душата ми е като птица - свободна, летяща над непознати земи… Понякога мисля, че съм странна, имам още да уча за себе си и за света. Ще дойде с времето. Все още се търся, не знам каква съм. Не съм сигурна и че трябва да си определено някакъв. Може да сме какви ли не. Аз май това искам – да съм много неща наведнъж.

Как ти повлия пандемията, особено времето, през което бяхме изолирани?

Аз останах близо 5 месеца при сестра си, която е студентка в Лондон. Бяхме сами, изолацията завари татко в Берлин, а майка ни – в София. Странни, но много приятни месеци бяха това. Учехме онлайн, рядко излизахме, само за да пазаруваме, и едва към края започнахме да излизаме и да си правим пикници в парка. Връзката със сестра ми разцъфна през това време, а аз имах и време да се фокусирам върху себе си – да рисувам, да пиша музика. Изобщо не беше лошо. Само раздялата с родителите ни тежеше.

Още по етикети

Алма , My Mama Told Me , музика
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser