Преминете към основното съдържание

Пиер Карден назова Жан Пол Готие "свой наследник"

С черно и бялото си дефиле по време на Седмицата на висшата мода в Париж, дизайнерът Жан Пол Готие отдаде почит към Пиер Карден
Jean Paul Gaultier
Jean Paul Gaultier © imaxtree

"Готие е моят наследник - заяви 95-годишният Карден зад кулисите. - Аз съм въплъщение на вчерашното, а той - на утрешното." Карден се изказа ласкаво за големия талант на бившия си асистент.

Дизайнерът Жан Пол Готие прави първите си стъпки в света на модата при знаменитият Пиер Карден.

 "Той хареса цветовете в рисунките ми, които все пак не бяха изумителни", си припомни 65-годишният Готие. "В момента се отделя голямо значение на маркетинга в модата. Маркетингът е всичко! Това ме връща назад към времето, когато имаше по-голяма творческа свобода, когато креативността бе на почит особено при Карден."

© БТА, Jean Paul Gaultier

Именно за това колекцията за сезона пролет/лято 2018 г. е вдъхновена от модата през 60-те години на миналия век и от оптичната илюзия - рокли, прически и обеци във форма на спирали, а принтове на кръгове, вълни, ленти и глобуси красят редица облекла. 

"Опитах се да махна някои неща, които бяха в повече", сподели Готие, пояснявайки по-изчистената му колекция.

Четете повече тук

Jean Paul Gaultier Haute Couture пролет 2018

Галерия

Jean Paul Gaultier Haute Couture пролет 2018

Снимки: ImaxTree

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser