Преминете към основното съдържание

Пижамата: новото секси бельо!

Силният пол иска да ни вижда по-облечени в спалнята, а дългите крачоли и ръкави оглавяват класацията на секси спално облекло
37% от мъжете гласуват за дългите пижами
37% от мъжете гласуват за дългите пижами © iStock

Знаем колко е важно да сме добре облечени под завивките. И че там „добре“ означава не „топло“, а „секси“, т.е. дантелените боксерки да са в тон с каквото друго има останало по тялото. Знаем и че една по-изрязана нощничка може да накара всяка жена да се чувства „като нова“... Но знаем и силата на удобството. И ни е ясно, че предпочитанията ни към естествените материи могат да затруднят избора на „вечерно облекло“.

Къде обаче е удачното примирие между „топло“ и „уау“? Лутането между ролите на Йети и Жената котка намира изход благодарение на най-новото проучване по темата!

Далеч от очите

Оказва се, че мъжете намират своите приятелки за по-привлекателни по пижами, отколкото по бельо. В проучването, проведено от „Ергофлекс“, британски производител на матраци, дамските еластични долнища и горнищата тип риза са получили гласовете на 37% от анкетираните представители на силния пол, докато изрязаните комплекти с потник и долно бельо събрали 32%. На трето място се класирали неглиже опциите, например взетата назаем мъжка риза или тениска (съответно с по 27% и 22%).

Изненадващо, едва 16% от мъжете харесвали, когато приятелката им спи гола до тях, което поставя тази опция на последна позиция в списъка. Правилно разбрахте – силният пол иска да ни вижда по-облечени в спалнята! Потвърждават го онези 21% от доброволците, които ни молят да не излагаме всичко на показ.

Революция на тъмно

Разликата между двете категории спално облекло не е голяма, но за пръв път в историята на такива допитвания дългите крачоли и ръкави оглавяват класацията, слагайки революционен знак за равенство между понятия като „благоприлично“ и „секси“.


SLOW SEX: НОВИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ НА ИНТИМНОСТТА


Досега изборът на това, с какво да спим, изискваше баланс между удобството по време на сън и останалите активности, които се случват в спалнята. Но ето, че оттук насетне, може да имаме най-хубавото легло на света, да сме облечени за сън удобно и въпреки това да не се наспим добре (очевидно не поради липса на комфорт). Заключението според авторите на проучването: пижамите са по-сладки, а скромността и загадъчността са много по-мощен магнит от голата плът. „Дали нашето допитване ще доведе до преход към една по-удобна мода в този сегмент от облеклото, няма как да сме сигурни. Но се радваме, че комфортът се оказа победител“, е коментарът на компанията.

Представи и представление

Шокиращите резултати не успяват да изненадат единствено психолозите. Според специалистите твърде нагласените жени плашат мъжете заради една основна причина: очакванията. Разбира се, еротичното бельо се харесва на мъжете. Но при появата му на „сцената“ на тях им светва сигнална лампичка, а именно: „Сега трябва да се представя добре!“ Tази мисъл ги натоварва дори когато рискът да се изложат е минимален.

И още: фактът, че жената е избрала да облече точно това, е категорична проява на инициатива от нейна страна. „Което би било много полезно за връзката, ако се случва от време на време, но когато е постоянно явление, ефектът е съвсем друг. В природата на силния пол е мъжът да бъде водачът, ето защо той няма да е щастлив, че му отнемате традиционното право на първата крачка“, обяснява Пати Капарос, американски психолог от Колорадо с 10-годишна практика по семейно консултиране.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser