Преминете към основното съдържание

Пилатес - зимни тренировки за стройна фигура

Може да сме само ноември, но тялото ви изисква да бъде в тонус независимо от времето. Ако сега започвате с физическите натоварвания, ще ви трябват упражнения със сигурен ефект, а с пилатеса резултатите няма да закъснеят
© iStock

Колко пъти в седмицата да тренирате?

Два пъти седмично е от ключово значение, за да видите скоро и първите резултати. Ако сте упорити и тренирате с този интервал в продължение на три месеца, няма да повярвате на промяната, която ще забележите. Тонусът ви ще е само една от положителните промени.

Какви са ползите от пилатес?

Това е тренировка не само за тялото, но и за ума. Тази система от упражнения стабилизира мускулната система на цялото тяло и има оптимална полза. Силен е акцентът върху коремните мускули, а цялостният ефект е върху удължаването на мускулите на крайниците. Тренировката не изисква специално обурудване и е подходяща за всички възрасти. Може да се каже, че не знаете колко сте имали нужда от пилатес, докато не започнете тренировките. Същността на пилатес е едновременното стягане и разтягане на мускулите, като това се извършва оптимално върху цялото тяло. Нещо като скулптуриране на тялото. 

Може ли да се комбинира пилатес са други упражнения?

Ако целта ви е да се лишите от повече от 5 кг, тогава е препоръчително да включите към пилатес и кардио натоварване. За по-голямо натоварване, може да използвате тежести за краката или ластици за разтягане - те ще засилят ефективността на упражненията и ще ви поизпотят повече, което ще е само от полза. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser