Преминете към основното съдържание

Пилешки кюфтенца с пармезан

Идея за вкусно и бързо ястие

© iStock
Ноебходими продукти
  • 3/4 ч. ч. ситно настърган пармезан;
  • 1/2 ч. ч. галета;
  • 3 с. л. ситно нарязан магданоз;
  • 2 с. л. мащерка;
  • 1 ч. л. червен пипер;
  • 1 и 1/2 ч. л. сол;
  • 1 и 1/2 ч. л. черен пипер;
  • 2 големи яйца;
  • 1/2 кг кайма от пилешки гърди;
  • 150 г кашкавал, нарязан на по-дебели ленти.
Начин на приготвяне

Подмажете тавичка, покрита с хартия за печене, с малко зехтин. В кухненски робот разбъркайте пармезана, галетата, магданоза, мащерката, червения и черния пипер и солта. Добавете яйцата и пилешкото. Вземете около 2 с. л. от готовата смес, в центъра й сложете кашкавал и оформете малки топчета. Поставете всяко кюфтенце в тавата и печете на 200 градуса за около 20 минути. Можете да добавите и сос маринара за гарнитура.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser