
Ноебходими продукти
- 3/4 ч. ч. ситно настърган пармезан;
- 1/2 ч. ч. галета;
- 3 с. л. ситно нарязан магданоз;
- 2 с. л. мащерка;
- 1 ч. л. червен пипер;
- 1 и 1/2 ч. л. сол;
- 1 и 1/2 ч. л. черен пипер;
- 2 големи яйца;
- 1/2 кг кайма от пилешки гърди;
- 150 г кашкавал, нарязан на по-дебели ленти.
Начин на приготвяне
Подмажете тавичка, покрита с хартия за печене, с малко зехтин. В кухненски робот разбъркайте пармезана, галетата, магданоза, мащерката, червения и черния пипер и солта. Добавете яйцата и пилешкото. Вземете около 2 с. л. от готовата смес, в центъра й сложете кашкавал и оформете малки топчета. Поставете всяко кюфтенце в тавата и печете на 200 градуса за около 20 минути. Можете да добавите и сос маринара за гарнитура.