Преминете към основното съдържание

Плажни находки

Как раковините станаха топ тренд в бижутата + стилни шопинг предложения

Missoni

Повечето съвременни луксозни бижутерийни колекции се състоят от минималистични, елегантни и лесни за носене пръстени, гривни и обеци от благородни метали и/или перли. От време на време дизайнерите експериментират с тежки архитектурни колиета, асиметрични обеци, и обемни гривни в стила на 80-те. Малко от тези опити прерастват в успешен тренд, но още от миналото лято игриво-носталгичната тенденция за морски раковини застъпва все по-сериозно върху дефилетата и любимите ни Инстаграмърки.

На пръв поглед банално летен детайл, черупките на мекотели са преобразени с покритие от злато, в комбинация с морски перли, или дори скъпоценни камъни (за справка - колиетата на Anna Sui). "Черупките са едно от онези неща, които чувстваме като спомен, който сме донесли от почивката си", казва Лиза Айкен, модният директор на Moda Operandi. - “В него има нещо сантиментално. Ето защо мисля, че тази тенденция има потенциала да остане за дълго.”

Натали Кингъм, моден директор по закупуване към MatchesFashion, казва, че сайтът е разширил селекцията си от подобни бижута след успеха на колекцията Albus Lumen x Ryan Storer, която стартира през пролетта на 2018-та. “Нашите клиенти обичат органичния и неочакван избор на материал, като всяко парче в колекцията е уникално и изработено с екологично отгледани черупки.“

Предлагам ви поглед върху дизайнерите, които са на върха на вълната с тренда за лято 2019, и селекция от вдъхновени от тях бижута. Алтернативна идея - разходете се из Созопол за носталгично ретро попълнение от Черно море.

 

Etro

 

Anna Sui

 

 

Избрани предложения:

Еtro | Etro | Alexander McQueen

 

Rosantica | Stradivarius | Rosantica

 

Mango | Mango | Mango

(този сезон са ненадминати в селекцията си от достъпни и стилни бижута)

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser