Преминете към основното съдържание

Планетите в хороскопа: как ни влияят

Често в хороскопите става дума за положителното и отрицателното отражение на планетите върху знаците от зодиака. Какво означава да сме под влиянието на Луната или Меркурий? За да нямате колебания по темата, ще ви разкрием тайните на това магическо въздействие.

Слънце

Символизира: индивидуалността, съзнателната ни същност, творческото начало, активността, жизнените сили – то е източник на енергия. Дава увереност, желание за признание, индивидуализъм. Влияе благоприятно на стремежа към лидерство. Силното Слънце ни позволява да преодолеем много слабости и неблагоприятни фактори, а слабото затруднява човека по пътя към достигане на целта.

Отрицателно въздействие: ревност, високомерие, мързел, арогантност.

Силно влияние: Лъв, Овен, Стрелец.

Слабо влияние: Водолей, Везни, Близнаци.

Луна

Символизира: душата, подсъзнанието, адаптацията към околния свят. Предизвиква непосредственост на възприятията, провокира инстинктите. Постоянно променящата се Луна е виновник за резките промени на настроението, въздейства върху функциите на паметта. Луната влияе най-силно на майчинските чувства и управлява женското начало. При мъжете оказва влияние на това как се отнасят с жените.

Отрицателно въздействие: саморазрушителни или негативни психически сили, затвореност в себе си.

Силно влияние: Рак, Телец, Риби.

Слабо влияние: Козирог, Скорпион, Дева.

Меркурий

Символизира: мислене, интелектуални способности. Управлява речта, способността за контакти, усвояването и обработката на информация, способността ни да се учим, бизнес уменията. Помага за придобиването на богата информираност, красноречие, настройва ни да бъдем изобретателни.

Отрицателно въздействие: неоправдано чувство за превъзходство, нерешителност, склонност към инсинуации.

Силно влияние: Близнаци, Дева, Водолей, Скорпион.

Слабо влияние: Стрелец, Риби, Лъв, Телец.

Венера

Символизира: потребността от красота, любов, комфорт, хармония, близки отношения. Дава обаяние, магнетизъм, направлява емоционалната ни преценка. Енергията на Венера е хармонизираща – тя изглажда конфликти, настройва ни да бъдем по-миролюбиви и склонни да правим компромиси.

Отрицателно въздействие: нерешителност, тщеславие, мързел.

Силно влияние: Телец, Везни, Риби, Водолей.

Слабо влияние: Овен, Скорпион, Дева, Лъв.

Марс

Символизира: активното, динамичното, агресивното начало в човека. Активизира способностите ни за действия, които да реализират нашите желания. Под негово въздействие се проявяват волевите качества на човека. Подсилва способността ни да се борим с обстоятелствата, насочени срещу нас.

Отрицателно въздействие: ревност, агресия, разрушителност.

Силно влияние: Овен, Козирог, Лъв.

Слабо влияние: Везни, Рак, Водолей.

Юпитер

Символизира: способността на човека да разширява своите възможности и поле на действие, провокира желание за развитие. Свързан е с духовната ориентация и способността да постигаме целите си. Носи късмет и благоприятни възможности, прави хората по-благородни и милосърдни.

Отрицателно въздействие: тенденция към фанатизъм, прекомерен мързел и излишна самоувереност.

Силно влияние: Стрелец, Рак, Телец, Риби.

Слабо влияние: Близнаци, Козирог, Дева, Скорпион.

Сатурн

Символизира: съдбата, кармата, справедливостта и неизбежното. Като планета на справедливостта, дава стабилност, подсилва самодисциплината, прави ни по-издръжливи и търпеливи. Под негово въздействие човек съумява да разграничи правилно желанията си и да намери своето място.

Отрицателно въздействие: тесногръдие, егоизъм, песимизъм, инат.

Силно влияние: Козирог, Дева, Везни.

Слабо влияние: Рак, Овен, Риби.

Уран

Символизира: интуиция, сила на волята, проницателност, изобретателност. Това е планетата на реформаторите, изобретателите, учените. Тласка човека към нови знания и усещания, дава ново разбиране за света. Помага ни да разкрием своята индивидуалност и провокира нуждата от обновяване на всичко в живота.

Отрицателно въздействие: фанатизъм, диктаторски и радикални наклонности, ексцентричност.

Силно влияние: Водолей, Скорпион, Близнаци, Везни.

Слабо влияние: Лъв, Телец, Стрелец, Овен.

Нептун

Символизира: най-изтънчени чувства, висша любов. Свързан е с най-дълбоките преживявания и усещания, с религиозното чувство, с мистиката. Понякога води до състояние на пълна загуба на ориентация в материалния свят. При някои хора силно развива предаността.

Отрицателно въздействие: хаотичност, негативизъм, измама.

Силно влияние: Риби, Стрелец, Рак.

Слабо влияние: Дева, Близнаци, Козирог.

Плутон

Символизира: висшата воля, тайната на вечното битие, прераждането, свръхмощни енергии. Свързан е с колективната енергия, със способността да се управляват масите. Под въздействието на Плутон човек придобива желание за промяна.

Отрицателно въздействие: склонност към разрушение, фанатизъм, анархия, жестокост.

Силно влияние: Скорпион, Водолей.

Слабо влияние: Телец, Лъв.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser