Преминете към основното съдържание

Пластмасова бутилка е най-новата реалити звезда

Това ще е най-дългият лайвстрийм в Интернет

WWF пусна лайвстрийм на пластмасова бутилка, която се разлага в реално време. Проектът цели да насочи вниманието ни към екологията на планетата като показва колко опасна е пластмасата.

Предаването на седмицата бе подкрепено от около 500 хиляди души - те подписаха петиция, призоваваща за създаване на глобално споразумение, забраняващо замърсяването на океаните с пластмасови отпадъци. Фондацията очаква, че по този начин ще бъде в състояние да привлече вниманието на правителствата към тревожните пропорции на замърсяване.

Лайвстриймът ще продължи 450 години - през този период пластмасовата бутилка трябва да изчезне напълно.

Наскоро беше съобщено, че във Великобритания ще бъдат забранени найлоновите торбички и памучните тампони. Междувременно ЕС подготвя забрана за пластмасови съдове за еднократна употреба и използването на сламки. Общо 170 страни се ангажираха да намалят обема на пластмасата до 2030 г.

Колко галона вода трябва за направата на една тениска, можете да видите тук. Запознайте се с кои са жените авторитети по въпросите за околната среда тук

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser