Преминете към основното съдържание

Пълнозърнести коледни меденки с джинджифил: Как да ги приготвим и украсим?

Галерия

Нека прибавим още малко коледно настроение, като приготвим вкусни и здравословни пълнозърнести меденки с джинджифил. Изненадайте семейството си с тях или ги направете заедно, за да бъде още по-забавно, а идеите за декорация ще намерите в галерията ни.

За тестото:

  • 3,5 ч.ч. пълнозърнесто брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. индийско орехче
  • 1/2 ч.ч. масло
  • 2 и1/2 ч.л. пресен джинджифил
  • 1/2 ч.ч. мед
  • 15 фурми
  • 1 яйце
  • 3 с.л. бадемов тахан

За глазурата:

  • 1 белтък
  • щипка бакпулвер
  • ксилитол на вкус

Начин на приготвяне:

Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и индийското орехче. Добавете разтопеното масло. Настържете пресен джинджифил и го прибавете. Намачкайте добре или пасирайте фурмите. Добавете ги при другите продукти, заедно с меда, тахана и яйцето. Омесете хомогенно тесто. Разточете го до дебелина около 5мм и го изрежете с формички. Печете меденките на 150-160 градуса с вентилатор за 14 - 15 минути или докато ъгълчетата им станат леко златисти. За глазурата разбийте на сняг белтъка с бакпулвера. Добавете ксилитола 3-4 с.л. и разбъркайте. Шприцовайте меденките по желание и декорирайте с натурални продукти (сушени плодове, матча на прах, спирулина, брашно от арония, шоколад, бадеми).

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser