
Необходими продукти
2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
4 ½ ч.л. сода
½ ч.л. хималайска сол
2 ч.л. канела
2 ч.л. нерафинирана захар
2 яйца
2 ч.ч. + 2 с.л. прясно мляко (или
веган алтернатива)
2 ч.л. ванилов екстракт
кленов сироп и пресни плодове
(по желание)
Начин на приготвяне
В купа смесете всички сухи съставки. Добавете малко по малко мокрите съставки, като разбърквате добре с лъжица. Загрейте голям тиган на средна степен. Изсипете 1/4 чаша от тестото. Когато образувалите се първоначално мехурчета се успокоят и краищата започнат да се отлепят от повърхността на тигана, обърнете палачинката. Сервирайте поляти с кленов сироп и гарнирани с пресни плодове по избор.