Преминете към основното съдържание

Пълнозърнестите палачинки, които ще искате да приготвяте отново и отново

Защото и сладкото може да бъде здравословно!

© iStock

Необходими продукти

2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
4 ½ ч.л. сода
½ ч.л. хималайска сол
2 ч.л. канела
2 ч.л. нерафинирана захар
2 яйца
2 ч.ч. + 2 с.л. прясно мляко (или веган алтернатива)
2 ч.л. ванилов екстракт
кленов сироп и пресни плодове (по желание)

Начин на приготвяне

В купа смесете всички сухи съставки. Добавете малко по малко мокрите съставки, като разбърквате добре с лъжица. Загрейте голям тиган на средна степен. Изсипете 1/4 чаша от тестото. Когато образувалите се първоначално мехурчета се успокоят и краищата започнат да се отлепят от повърхността на тигана, обърнете палачинката. Сервирайте поляти с кленов сироп и гарнирани с пресни плодове по избор.

Шоколадов чия пудинг

Вижте повече

Шоколадов чия пудинг

Комбинираме две от любимите си суперхрани за една супер неделя

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser