Преминете към основното съдържание

Пловдив ще е домакин на музикалните награди на БГ Радио

По традиция победителите ще бъдат определени изцяло чрез онлайн гласуване на слушателите на БГ Радио
© iStock

Бляскавата церемония ще се проведе в Пловдив, който е Европейска столица на културата за 2019 г. и огромна част от българската културна идентичност. Победителите ще бъдат определени изцяло чрез онлайн гласуване на слушателите на БГ Радио, като със статуетки ще бъдат отличени музикантите с най-впечатляващите постижения за изминалата година.

И този път събитието ще даде летящ старт на новите български поп и рок хитове. Сред тях е и „Несъвършен“ – нов хит сингъл от Руши Видинлиев, който издава нова музика за първи път от 10 години и избра да направи премиера на песента си именно на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио. Нова песен ще представят и Братя Аргирови, които са избраниците на БГ Радио за единствената награда, чийто получател се определя еднолично от екипа на медията – БГ Вдъхновител 2019, приз на името на Ана-Мария Тонкова.

На 22 май освен дългоочакваните девет имена на победителите публиката ще разбере и кои са последните неочаквани колаборации на българската музикална сцена.

Участие в церемонията в зала „Колодрума“ в Пловдив ще вземат 4Magic, Братя Аргирови, Графа, DARA, Jeremy?, Кирил Маричков, Криско, Любо Киров, Мария Илиева, Миро, Михаела Маринова, Михаела Филева, NDOE, Pavell & Venci Venc', Поли Генова, Рафи, РУШИ, СкандаУ, TITA и още много любими бг звезди.

На сайта на БГ РАДИО до 00:00 ч. на 21 май се гласува за финалния етап в Годишни музикални награди 2019, в който се определят победителите във всяка една от деветте категории.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser