Преминете към основното съдържание

Пловдив в класация на най-добрите дестинации в Европа

CNN Travel нарежда Града под тепетата сред 17-те най-интересни места за пътуване през 2019 г.
Един от най-хубавите археологически обекти в Източна Европа.
Един от най-хубавите археологически обекти в Източна Европа. © iStock

Заедно с още 16 европейски града, като Лисабон, Атина, Помпей, Брюж, този декември Пловдив попада в радара на CNN Travel като една от вълнуващите дестинации за култура и забавление през новата година.

„Вторият по големина град в България – Пловдив, ще бъде европейска столица на културата през 2019 г. заедно с италианския град Матера“, пише изданието и посочва планираната изложба с фрагменти от Берлинската стена за 30-годишнината от падането ѝ, както и очаквания суинг фестивал с местна и народна музика.

Цветен лабиринт

„Но и отвъд тези събития градът има с какво да очарова посетителите по всяко време“, уточнява се в класацията, която изтъква достойнствата на запазения римски театър от II век – „един от най-хубавите археологически обекти в Източна Европа“, и на калдъръмения Стар град, който „с цветните си къщи и улички, подобни на лабиринт, е идеален за разходка“.

Кои са другите места, препоръчани за посещение в Европа, вижте в галерията:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser