Преминете към основното съдържание

По лицето може да разберете характера

Какво скриват дългият нос и обемните устни?

© iStock

Често да разберете с кого си имате работа не е лесно и едва след години може да си изясните дали определен човек е подлец. Или обратното – на вид е страшен, а душата му е на добряк и трябва да опознаете слабите му страни.

Лицата на различните хора имат различно изражение. При някои то е напрегнато, с ясно изразени детайли, издаващи несигурност и вътрешни съмнения. За подобни хора решенията са трудни и често са привърженици на консервативните идеи. Но пък лесно установяват контакт.

Други лица сякаш са неподвижни, като замръзнали. Мускулният тонус е такъв, че бузите изглеждат сякаш увиснали, а впечатлението от изражението е като пред заспиване. Разбираемо е, че за тези натури мързелът е на първо място, те не бързат, имат слаб интерес към повечето неща в живота си. Подвижни или неподвижни, лицевите им мускули зависят от състоянието на нервната им система.

Формата на лицето

Тя също носи информация. Триъгълната форма издава хитър човек, който преследва целите си. Квадратното е знак за суров характер, вътрешна сила и дори грубост. !есто с хора от подобен тип е трудно да се общува. Притежателите на кръгло лице са известни като добродушни, обичат шумните компании. Ако природата е комбинирала кръгло лице с високи скули, то вероятно този човек е лидер.

Вежди

Високата дъга и извитите вежди са знак за целеустременост и често издават лидерски качества, особено сред жените. Вежди със средна дължина и ширина издават уравновесеност и баланс на много качества на личността: интелект, воля, емоционалност, доброта. Прието е да се смята, че жена, която коригира твърде много веждите си (особено, когато ги прави много тънки) има малко приятели. Ниско разположените вежди са знак за консервативна натура. Гъсти вежди издават стремеж към лидерство. Вежди, чиито външни ъгли са насочени надолу, са характерни за срамежливи хора.

Очи

Големи и раздалечени едно от друго очи са характерни за сантименталните хора и за инфантилните жени. От друга страна широко отворените очи се срещат при чувствителните, но лишени от остроумие хора. Красивите, магнетични привличащи очи издават силен темперамент и остър ум. Малките очи са характерни за хора, които са потайни и живеят повече в собствения си свят.

Нос

Дългият нос е знак за общителен характер и силно чувство за независимост. Притежателите на малки носове често са позитивно настроени, открити и почти винаги в добро настроение. Добре оформеният връх на носа и изразени ноздри често са характерни за хора, които са влиятелни личности. Ако върхът на носа е раздвоен, притежателят му е срамежлива особа, а чип нос имат по-вятърничавите и отпуснати хора. Гръцкият нос издава хитри и проницателни хора.

Уста

Тънките устни са признак за дребнавост. Отпуснатите гънки на носа, които сочат краищата на устните, издават коварство. Притежателите на малки устни едва ли се славят със силен характер, докато голямата уста е знак за обратното. Егоистите са с ясно изразена долна устна, а неуверените хора – обратно. Ако и двете устни са обемни, то пред вас е човек с чувствителна и фина натура.

Все пак чертите на лицето с годините могат да се променят. Това е така, защото вътрешният свят на човек се променя, неговите идеали и стремежи. Ето защо изброените признаци са по-скоро насочващи щрихи, а не закономерности.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser