Преминете към основното съдържание

По следите на „Лъв: Стъпки към дома“ в Тасмания

Австралийският остров, където е сниман номинираният за няколко „Оскар“-а филм, е истинска наслада за сетивата със своите невероятни гледки, вкусна храна и фантастично вино
Остров Бруни и Тасманийско море
Остров Бруни и Тасманийско море © iStock

„Лъв: Стъпки към дома“, екранизиран по мемоарите на Сару Бриърли „Дългият път към дома“, ни отвежда до невероятни кътчета от Индия. Но също и до австралийския остров Тасмания! Екипът на филма останал запленен от локациите.

„Единствено Никол Кидман вече беше ходила там, а на Руни Мара и Дев Пател им беше за пръв път. Руни не спираше да повтаря колко е красиво, чак не ѝ се вярваше“, издава продуцентката Анджи Фийлдър.

©

„Всяка вечер след снимките се наслаждавахме на ресторантите, вкусната храна и фантастичното вино.“ Ако и вие решите да го направите, ето къде непременно да отидете:

Връх Уелингтън

Във филма героите на Дев Пател и Руни Мара се разхождат до върха с изглед към град Хобарт.

©

Мястото е любимо на местните за посрещане на залеза и за излети с пикник. Заради височината му от 1271 м дори лятото тук се задържа малко сняг.

© iStock, Гледката от връх Уелингтън

Остров Бруни

Още една страхотна локация, обградена и от двете страни от тюркоазени води! Остров Бруни е съставен от два острова – северен и южен, свързани помежду си с тесен провлак.

© iStock, Провлакът между северен и южен Бруни

Има защо кадри от тук да се появяват точно преди семейната среща за вечеря в ресторанта – Бруни може да се похвали с невероятна храна и страхотни заведения. Ще стигнете до острова с ферибот от Хобарт и вероятно ще ви се прииска да останете за повече от ден.

©

Нос Хауи

Ако сте гледали „Лъв: Стъпки към дома“, няма как да не помните зелените възвишения, издигащи се на зиг-заг към морето. Удивителното място е част от Тасманския полуостров и е само на час и половина път от Хобарт.

© iStock, Нос Хауи

Тук по бреговете са заснети сцените с Никол Кидман и малкия Сару, а ако последвате стъпките им, можете да разгледате крайбрежието с каяк (оглеждайте се за делфини, тюлени и китове) или като поемете на 4-дневния поход по пътеката Three Capes Track.

©

Още за красотите и забележителните кътчета на Тасмания ще откриете в галерията:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser