Преминете към основното съдържание

По следите на Томи Томова в Париж

Гост блогърката споделя за Седмицата на модата
© Indie Grayson

За съжаление, седмицата на модата в Париж приключи, но без съмнение беше най-любимата ми досега.

Не само успях да присъствам на ревюта на дизайнерите на които се възхищавам, сред които Валентин Юда́шкин, Агнес Б и Габриел Морати за “Redemption Official”, но най-вълнуващата част определено беше, че аз самата взех участие в две ревюта, на които представих четири тоалета от модната линия “Contemporary reconstruction” на новата френска марка Infamous Vie.

© French Fashion

Беше много емоционален момент за мен, тъй като освен като модел, бях поканена и като представител на УНИЦЕФ към университета ми. Тази роля ми донесе възможността да направим колаборация с Infamous Vie – да създадем тениски, чиито продажби бяха дарени на организацията. Това събитие ми помогна да продължа личната ми традиция, която поставих с благотворителните ревюта, които организирах, учейки в Американския колеж, от които събрахме 10,000 лева за ремонта на Онкологичния диспансер в София и Ученическия институт по математика и информатика към БАН.

© French Fashion

Габриел Морати, артистичния директор на Redemption Official, който споменах по-рано е една от най-вдъхновяващите фигури, за които научих през седмицата на модата. 50% от продажбите на марката му са дарени на благотворителни организации като АМФАР за подпомагане на изследванията върху СПИН по света и Laboratorio Solidale в подкрепа на хора, изложени на риск от социално изключване в Италия.

© Indie Grayson

Виждайки пряката връзка на модата с благотворителните дейности и използването ѝ като средство даващо гласност на определени каузи, ме кара да продължавам да намирам начин да свързвам двете дейности, които ме вдъхновяват, в едно.

Преди две седмици имах щастието да споделя с Вас, читателите на ELLE, моят муудборд и да подскажа какви ще бъдат аутфитите ми през седмицата на модата, но сега най-накрая имам възможността да ви покажа снимки и да ви разкажа повече за моето преживяване.

Тази година заложих на спортното облекло, на марки като Adidas, Gosha Rubchinskiy и Supreme.

© Indie Grayson

Забелязах, че повечето модни експерти, посещаващи ревютата също предпочетоха по-свободните силуети, силно повляни от street style културата и желанието да откроят ярката си индивидуалност.

Най-горещите тенденции за Пролет/ Лято 2018 са ресните, показани на подиумите на Céline, Loewe и Jacquemus и денима с марки като Tom Ford, Tibi и Calvin Klein промотиращи “the mom jeans” от 90-те години. Тренчкоутът на Alexander McQueen, Margiela и Loewe и воалите на Fendi, Giambattista Valli и Y/Project ни пренасят в друга реалност – на магия, романтика и свобода.

Въпреки че седмицата на модата туко що приключи, нямам търпение за Haute Couture през февруари! 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser