Преминете към основното съдържание

По стъпките на „Ла Ла Ленд“ в Ел Ей

Града на Ангелите, Града на мечтите, а също и Града на звездите, за който пее Миа в „Ла Ла Ленд“... Всички тези имена му приличат, убеждаваме се на най-романтичните му кътчета, превърнали се в снимачна площадка за филма
© iStock

Лентата на Деймиън Шазел „Ла Ла Ленд“ запечатва Града на мечтите в най-романтичната му версия – с памуковите залези, забележителната архитектура, неоновите табели, тихите улички и високите палми. Това е филм, по-добър и от туристическа брошура – включва близо 60 локации! Сред които:

Паркът "Грифит"

Сцената, в която Миа и Себастиан танцуват степ на фона на нощен Ел Ей, е заснета на този хълм. Точното място е известно на местните като Cathy's Corner и ако не го разпознаете веднага, имайте предвид, че уличните лампи и пейката са добавени специално за снимките.

© Summit Entertainment, Миа и Себастиан танцуват степ на фона на нощен Ел Ей.

„Грифит“ за Ел Ей е като Триумфалната арка за Париж или Биг Бен за Лондон. Хълмът е един от най-големите паркове в САЩ, а и в света. Тук се намира не само известният надпис Hollywood, но и обсерваторията „Грифит“, която също става част от филма – нейният планетариум е фон на красивите сцени с въздушния танц на двойката.

© iStock, Хълмът е един от най-големите паркове в света.

Мостът "Колорадо Стрийт"

Кръстен на булевард „Колорадо“, който някога бил просто улица, със своите бетонни арки, мостът е архитектурна и историческа забележителност.

© iStock, Мостът "Колорадо Стрийт"

Макар да има слава като „моста на самоубийците“, много двойки го избират за своите романтични разходки. Героите на Ема Стоун и Райън Гослинг не правят изключение.

© Summit Entertainment, Разходката на Миа и Себастиан

Детелината на магистрали 105 и 110

Никой не се е измъквал от Града на мечтите, без да е попадал в задръстване! И „Ла ла ленд“ започва тъкмо с трафика при връзката между двете пътни артерии на Ел Ей.

© iStock, Връзката между двете пътни артерии в Ел Ей

За да заснеме тези кадри, екипът на филма трябвало да затвори детелината за цели два дни.

© Summit Entertainment, Себастиан е на път да срещне Миа тъкмо на този пътен възел!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser