Преминете към основното съдържание

Почина дизайнерът Емануел Унгаро

Модният свят изгуби истинска икона на стила
© getty

В 87-ата година от живота си почина дизайнерът Емануел Унгаро. 

„Модната къща, която той основа през 1965 г. и която все още носи неговото име, днес скърби за този изключително талантлив кутюрие. Той ще бъде запомнен от нас като майстор на чувствеността, цвета и яркостта“, се казва в изявлението на марката Emanuel Ungaro в Instagram.

Емануел Унгаро е роден през 1933 г. в семейство на италиански имигранти във Франция.

Той получава първите си шивашки уроци от баща си, след което заминава за Париж, за да учи при Кристобал Баленсиага. Преди да открие собствена марка, той също така успява да работи в Courréges. През 1965 г. той основава собствената си модна къща, а през 1968 г. представя първата колекция, която е вдъхновена от футуризма. Мариса Беренсън, Джаки Кенеди, Анук Ейм и Катрин Денев са от звездите, които предпочитат да носят визии от дизайнера. 

Унгаро работи в компанията до 2004 г., докато не се пенсионира, отбелязвайки, че „вече не отговаря на очакванията на жените“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser