Преминете към основното съдържание

Почина личният фотограф на принцеса Даяна - Патрик Демаршелие

Известният моден фотограф почина на 78-годишна възраст.

„С голяма тъга съобщаваме за смъртта на Патрик Демаршелие. Той оставя съпругата си Миа, тримата си сина Густав, Артур, Виктор и трима внуци“, се съобщава на официалните страници на Демаршелие в социалните мрежи. Причината за смъртта не е уточнена.

Един от най-известните модни фотографи в света се мести от родната си Франция в САЩ на 32-годишна възраст, където гради блестяща кариера. Портфолиото му включва снимки за най-добрите модни издания, кампании за Chanel, Versace и Armani.

Демаршелие е беше автор на най-известните портрети на Даяна.

В работата си Демаршелие предпочита живата „естетика на случайния кадър“. „Опитвам се да създам атмосфера, в която човек да се чувства спокоен“, обяснява Патрик. Този метод му позволява да направи много великолепни портрети.

В „Дяволът носи Prada“ почти всички телефонни разговори на главната редакторка, изиграна от Мерил Стрийп, са ограничени до общуването с Патрик. Феновете на филма си спомнят как асистентката Емили непрекъснато повтаря емблематичната фраза: „Обажда се Патрик“.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser