Преминете към основното съдържание

Почина Тиери Мюглер

Дизайнерът си отиде на 73 години.

Дизайнерът Тиери Мюглер, който се превърна в култова фигура в модата в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век и триумфално се завърна на модния фронт преди два сезона, почина в неделя. Той беше на 73 години.

Смъртта на дизайнера беше обявена в официалния Instagram на марката: „#RIP Съкрушени сме да съобщим за кончината на г-н Манфред Тиери Мюглер в неделя, 23 януари 2022 г. Нека душата му почива в мир." Причината за смъртта не се уточнява.

Мюглер, който е роден в Страсбург, е един от основните „модни архитекти“ от края на осемдесетте години, съчетавайки естетиката на BDSM и висшата мода в работата си. Характерният му силует е обърнат триъгълник с огромни рамене и тясна талия. Той обичаше латекс, кожа и подчертаните женски извивки.

Негови музи бяха Грейс Джоунс и Линда Еванджелиста. Той беше приятел с Дейвид Бауи, обличаше го не само на сцената, но дори и на сватбата му с Иман. През последните години по червения килим в неговите тоалети преминаха Ирина Шейк, Тина Кунаки, Меган Фокс и много други звезди.

Още по етикети

Тиери Мюглер
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser