Преминете към основното съдържание

Почина Ивана Тръмп

Бившата съпруга на Доналд Тръмп почина на 73 години, съобщиха от семейството пред ABC News.

Ивана Тръмп беше първата съпруга на Доналд Тръмп. Те имаха три деца заедно: Доналд-младши, Иванка и Ерик Тръмп.

„Майка ни беше невероятна жена – сила в бизнеса, спортист от световна класа, лъчезарна красота и грижовна майка и приятел“, се казва в изявление на семейство Тръмп.

"Ивана Тръмп беше боец. Тя избяга от комунизма и прегърна тази страна. Тя научи децата си на смелост и твърдост, състрадание и решителност", казва семейството.

„Трима парамедици от Манхатън, отзовали се на сигнал за сърдечен арест, открили 73-годишна жена в апартамента в Горен Ийст Сайд, където живееше Ивана Тръмп. Жената е обявена за мъртва на място“, съобщи полицията в Ню Йорк.

В изявление в своята платформа Truth Social бившият президент Доналд Тръмп си спомни Ивана като „прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше страхотен и вдъхновяващ живот“.

„Нейната гордост и радост бяха трите й деца, Доналд-младши, Иванка и Ерик“, пише той. „Тя беше толкова горда с тях, както всички ние бяхме горди с нея.“

Ивана и Тръмп се развеждат през 1992 г. Бракът им се разпада на фона на разкритията, че бившият президент е имал връзка с Марла Мейпълс, която ще стане негова втора съпруга.

В интервю през 2017 г. за ABC News Ивана Тръмп каза, че е простила на бившия си съпруг.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser