Преминете към основното съдържание

Почиствате ли четките си за грим?

Вижте най-лесната рецепта да ги поддържате чисти

© iStock

Признайте си: рядко почиствате четките си за грим! Но е добре да знаете, че дори и да използвате най-чистите грим продукти и такива за грижа, ако ги нанасяте с мръсни четки, то кожата ви няма да усети много от ефекта им. Дори и да „скулптурирате“ перфектно лицето си с бронзираща пудра, какъв е смисълът, ако по кожата ви има обриви. Почистването на четките не само помага на кожата ви да не е замърсена, но подобрява работата с тях.

Предлагаме ви рецепта за почистване на четки за грим с изцяло натурални съставки.

Трябват ви: зехтин екстра върджин, течен сапун, дестилиран бял оцет, две стъклени чаши, топла вода, чиста кърпа и една висока чаша.

Подготовка

1. Изсипете една чаена лъжичка зехтин върху чиста кърпа, след което обвийте четката с напоената кърпа и натиснете, докато пропие зехтин в космите й. Така ще „накиснете“ замърсяванията от грим, които след това ще се отстранят доста по-лесно. Внимателно избършете четката с кърпата, като я издърпате в едната посока.

2. Смесете течния сапун с топлата вода в една от стъклените чаши. Потопете четката в чашата и разбъркайте в различни посоки. Така мръсотията ще остане във водата. За всяка четка приготвяйте отделен чист разтвор.

3. Изсипете половин чаша дестилиран бял оцет във втория съд и сложете вече почистените четки в него. Не забравяйте да потопите само частта с космите, за да не повредите дръжките. Тази стъпка е необходима, за да се уверите, че са изчистени всички бактерии от четките.

4. Изплакнете четката с топла течаща вода. Допълнително изстискайте четката, за да отстраните всякакви остатъци от течността. Поставете я изправена във високата чаша, за да изсъхне правилно. Най-добре я оставете на слънце.

Редовното почистване на четките удължава живота им и запазва здравето на кожата ви!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser